~Tabung Semalu SK~

Wednesday, May 14, 2014

~ Penafian~

Menghadapi masalah dan perasaan org lain lebih senang dr menghadapi masalah dan perasaan sendiri...Hakikat yg terpaksa dihadapi..namun acapkali cuba dinafi....


p/s: Moody...x leh menulis...takut emosi menguasai diri...

Tuesday, May 13, 2014

~Uhuk uhuk ~

Assalam....
Wah bukan main lagi batuk....hhehehehe
mana tak batuk bila masuk umah penuh sawang....
gila lama x ber blog...
Terima kasih pd Adik ZH (u know who u r) sbb slalu paksa kakakmu ini kembali berblogging...
Insyaallah..tengah cari rentak...perlukan masa...
entah masih ada atau tidak yg masih mengikuti blog picisan ni...
Anyway...thanks...n salam ukhwah...




p/s: mode blogging d Hari Wesak :)

Thursday, May 16, 2013

~Whatever vows we had taken~

Jo Bhi Kasmein Khayi Thi Hamne

Whatever vows we had taken
The promises we had made together
You alone had brought the mornings into my life
Do you remember?

Those days were very beautiful
The nights were also auspicious
You alone had brought the mornings into my life
Do you remember?

We would stay awake, we would be lost
We would speak loving words
Sometimes alone, sometimes in a gentle breeze

Everyday we would meet
In these arms of yours, in your shelter
I spent every moment

This face of yours, this golden moon
I placed next to my heart
I was so close to you
I was your very destiny

On my lips, only your name remained all the time
Do you remember?

Yes, I remember

In the light of day, in dreams and thoughts
I saw you time after time
You are my life, you are my story
You are the lines of my palms

When I desired you, when I made you mine
You put me in your heart
With the colors of love, with intoxicated enthusiasm
You decorated my dreams

Kissing your lips
Dancing in your arms
I had taken your abode into my eyes
Do you remember?

Yes, I remember

Whatever vows we had taken
The promises we had made together
You alone had brought the mornings into my life
Do you remember?

Yes, I remember
Yes, I remember

Wednesday, May 15, 2013

~Antologi Sepi~

Walang Hati

Walanglah sudah hati
mengusung bayang sendiri
menjinakkan rajuk yang meredam dalam
berlipat dalam diam
tersemat bekal buat azimat
memaku biarku kuat.

Raunglah sudah hati
azimat tak terpujuk
menangis lagilah aku

bulan pun diam malas melagukan
bintang pun kelam malas menyairkan.

Rajuklah terus hati
diam sendiri
senyum masih lagi berbaki
tangis masih belum kering lagi.

Monday, May 13, 2013

~La Tahzan~

Hati, jangan bersedih ya.. Tiap yang berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya. Allah Maha Mengetahui segala yang terbaik untuk dirimu. Allah menguji kamu dengan apa yang mampu kamu hadapi. Hati, jangan bersedih ya.. Hilangkan gundah itu, kebahagian pasti bersamamu. Sabar.. Adalah ubat paling mujarab atas segala musibah yang berlaku.. Hati, jangan bersedih ya.. Gunakan segala musibah itu sebagai penguat semangatmu. Jangan berputus asa.. Kamu kalah andai kamu mengalah.. Hati, aku tahu kau mampu bertahan.. **Bertabahlah...Apapun yang terjadi..Berjalanlah tanpa henti...

Wednesday, April 17, 2013

~Pujian atau Ujian~

Betul kata org...dalam Pujian ada Ujian.... untuk mendapat pujian...pasti ada ujian yang mendahului.... ya benar sekarang aku di uji.... Ya Allah..kau tabah dan kuatkan lah aku untuk melalui ujian ini... jgn kau hilangkan ujian ini...tp kuatkan lah aku untuk melaluinya... kerana dengan berjayanya aku melalui ujianMu Tuhanku...pasti ada ganjaran yang aku sndri tak tahu apa bentuknya... Terima kasih Ya Allah atas kasih sygmu walaupun aku selalu alpa dan lupa...

Wednesday, December 19, 2012

~Kekok plak~

Da lama sgt tinggal blog ni...da lupa camno nak post story..ni pin godek2 n try post guna tab.... Kang nanti2 la blajo bab post guna gadget ni....org lama...mana reti pakai android bagai ni... Korg jgn serik singgah eh...hehhehe

Wednesday, October 24, 2012

~Alhamdulillah~

Blog dah x der spam....alhamdulillah...selama nih malas jer nak update blog dek kerana benda alah spam ni la..kalau masuk blog mesti dia direct pegi fleedy.com...tah kenapa tah... lama gak tinggal blog ni bsawang jer....tp bila tgk skrg dah ok.... nak start balik la blog...heheheh...tah istiqamah ker tidak.... tgklah kalau tak bz sgt adalah entry yer... eh ader lagi ker yg follow blog ni? ada lagi ker yg ingat dgn saya? oklah smua...mulakan hari dengan senyuman k :) tata

Thursday, September 20, 2012

~DOAKU UNTUKMU SAYANG~



Untukmu Suamiku...
Doaku sentiasa bersamamu...
Miss u much!

Wednesday, September 12, 2012

~Baru~

Inilah tempat saya mencari rezeki yang baru :)

Monday, September 10, 2012

~Bersawang~

Dah lama tak menulis kat sini...rasa kekok pula...hurm..masih ada ker yg mengikuti blog picisan aku nih...hahahahha perasan sorg2 kan.... Hope lps ni makin rajin la menulis sbb dah btukar angin ke tempat baru..dgn kehidupan serba baru....alhamdulillah...walaupun tpaksa bjauhan dgn Chentahati.....jarak tak pernah lunturkan kasih syg kami..insyaallah....jauh itu rindu!
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin :) (masih dlm bulan Syawal kan?)

Wednesday, May 16, 2012

~Tempat baru~

Betul kata org...lain padang lain belalang... dulu kat KL lain cara hidupnya.. skrg kat Kedah...lain juga cara nya... apa2pun..alhamdulillah....d mana jua aku d tempatkan....amanah tetap amanah... berjauhan dari Syurgaku.... Demi Allah aku rindu... Tp demi Allah juga aku redha...kerana hanya Dia yang tahu segalanya.... Moga percaturan hidup ini...membuahkan bahagia berpanjangan.... Isteri Sulaiman Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara

Thursday, April 26, 2012

Testing Untuk Manual Blogger

Sila abaikan post ini kerana ini hanya latihan bagi Manual Penggunaan Blogger sahaja. Maaf atas kesulitan. Terima Kasih.

Tuesday, March 27, 2012

Menyayangimu - Saleem ~Lirik~

~Harus le hapdet~

masih dalam kursus media sosial...so
harus la  hapdet kan...
saja2  jer hapdet...dgn harapan spam  fleedy.com tu  pegi jauh2...jgn ganggu  blog saya  lagi...
kwn2  ader bleh assist  ker camno nk buat  dgn spam ni...
Tq for reading...


tata

Monday, March 26, 2012

~Kursus Social Media~

Ari ni attend kursus seperti di atas...
blajar ttg facebook...twitter..blog...wordpress..mcm2....so ari ni ada motif kenapa aku update blog....kunun nak aplikasikan apa  yg penceramah ajar....

rasanya lama gilak aku tak hapdet sbb bosan dgn blog aku yg kena spam ker hapa tah,,,asik la  direct p fleedy.com kalau bukak..
kenapa  eh?
sapa bleh tolong ajar mcmana nak buang jauh2  fleedy.com ni?

tata  kwn2...

Monday, February 27, 2012

natana - kim bum soo (secret garden OST) lyrics

Wednesday, December 21, 2011

~Wordless Wednesday 21~

Wednesday, December 14, 2011

~Wordless Wednesday 20~

yummy!

Wednesday, December 7, 2011

~Wordless Wednesday 19~

Wednesday, November 30, 2011

~Wordless Wednesday 18~

**Dah pencen**

Wednesday, November 23, 2011

~Wordless Wednesday 17~

Wednesday, November 16, 2011

~Wordless Wednesday 16~

3 dara pingitan  huhhuhuhu

Wednesday, November 2, 2011

~Wordless Wednesday 15~

~mas kahwin~

Tuesday, November 1, 2011

~Bahasa Terindah~

ramli sarip - bahasa terindah.mp3 - 4shared.com - perkongsian dan storan fail dalam talian - muat turun - <a href="http://www.4shared.com/audio/wOJl62pT/ramli_sarip_-_bahasa_terindah.html" target="_blank">ramli sarip - bahasa terindah.mp3</a>

Tuesday, October 25, 2011

~Happy 3rd Engagement Anniversary~

wah....kelassssssssss  kau  Maria....
hahahaha  btunang  pun nak anny  bagai kan...
mcm la kau tu artis kan...

tp kan..ader aku kesah...
syok jer  wat  suprise kat Chentahati..
hahahah

apa  suprisenya?
tunggu next entry...sbb  pic  lom upload  lam pc...
yg penting....mabeles n berbaloi2....

layan pic 3 tahun lepas nih dulu  eh 
:D
<3 <3 <3




Wednesday, October 19, 2011

~Wordless Wednesday 14~

Wednesday, October 12, 2011

~Wordless Wednesday 13~

Wednesday, October 5, 2011

~Wordless Wednesday 12~

Monday, October 3, 2011

~Kenapa eh? Spam ker haper?~

weyh.....
kenapa  dgn blog aku  ni  eh...
asik direct  p  fleedy.com ni
menatang  hapa tah  fleedy  tu aku  pun tataw....
ramai  dah  kwn2  dok tanya  knp  x  leh  bukak  blog aku...

pastu  td aku  tgk blog amrul+nana=damia  pun ader  post  ttg  gambo2  entry dia  ilang...
knp  eh?aku da  tuka  pword segala....takut  gak  kang  terdelete  ker haper  ker  blog kesayangan aku nih...saper2  otai blog...tolonggggggggggggggggggggg  saya....uwaaaaaa... :((

~Alhamdulillah...Terlepas satu beban~

tataw nak  describe mcmana....
tp yg utama...syukur....
terlepas dah 1 beban slama  ni....
hahahahha
korg  mesti pelikkan..beban  apa la  yg  aku  pikul  tu kan...
tadak la beban sgt  pun...tp  kalau tak der benda  yg satu nih...alhamdulillah....lapang  sikit  dada....
yahooooo......dah  abis  bayo 1st car....my kenari  tersayang...n  dah let go pun keter tu sbb da tuka kpd Mr Reddish....
memula syg  gak nak let go kenari tu...
yer la kan....
aset  pertama yg  dbeli apabila bgelar penjawat awam...
neway...alhamdulillah...perancangan Allah  pd  aku  adalah yg tbaik...
Thanks  Allah...
Kaulah  Yang Maha Mengetahui.....

luv u My Nightmare  <3

Wednesday, September 28, 2011

~Wordless Wednesday 11~

Tuesday, September 27, 2011

~Rindukan kampung halaman~

Tudia.....
tajuk mcm  dah 4 tahun tak balik kg  kan...
saja  la  nak bgtau yg aku  ni dah  windu kat  mak aku.....
dah  la  raya  balik kg hubby...x dpt  beraya  dgn mak sndri....
huhuuhuhuh....
makkkkkk.....winduuuuu  :((


ini bkn umah aku..tp umah jiran sebelah..huhuhuh

P/s: kunun2  rindu kg halaman...sbnrnya  rindu kat mak :D

Friday, September 23, 2011

~Kami takkan berhenti berusaha dan berdoa~

Kisah yang satu ni....
bila dipendam..
memakan diri...
bila  diluah...menyakitkan hati....
segala  usaha  yg termampu dah kami lakukan...yg tinggal sekarang hanya tawakkal dan doa...
moga di makbulkan Ilahi...
biar sakit...biar  perit....biar  susah....untuk yg satu ini...aku  rela....
apa  jua  ketentuanmu  Ya Allah...
Kami redha....
Amin..

Thursday, September 15, 2011

~Raya Tahun 2011 : Pertama kali di Bumi Kenyalang~

p/s: Kulihat HIJAU....(Zainal abidin) heheheh

Wednesday, August 24, 2011

~Wordless Wednesday 10~

uwaaaaa......x dpt bgambo sama2  mcm ni  :(

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

Wednesday, August 17, 2011

~Wordless Wednesday 9~

Wednesday, August 3, 2011

~Wordless Wednesday 8~

dapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

Wednesday, July 20, 2011

~Wordless Wednesday 7~

Wednesday, July 13, 2011

~Wordless Wednesday 6~

ehsan : Google

Wednesday, July 6, 2011

~Wordless Wednesday 5~

Wednesday, June 29, 2011

~Wordless Wednesday 4~

mode: rindu banget!

Monday, June 27, 2011

~Farewell mereka-mereka ini~

cerita Jumaat  lepas....
buat  farewell sikit  kat  opis
bg  meraikan  sorg  staff unit aku  yang  berpindah setelah menyumbang tenaga  selama  11 tahun di  kementerian aku....
juga meraikan 2  org student  praktikal  dr UKM....
2 bulan jer  dorg d tempatkan kat unit aku...tp  waktu yg singkat tu  x  bmakna  berlalu begitu  shj...ada  hubungan yang terjalin dan ada  ilmu  yang  diraih....

buat  Lokman...selamat maju jaya  di tempat  baru...moga  banyak  lg  pengalaman  dpt diperoleh  di tempat  baru..

buat  Ida  dan Rehan....moga  grad  dgn jayanya...moga  apa  yg korg  blajar kat  sini..jd panduan untuk korg hadapi  dunia  pekerjaan  nanti....keep in touch...

jom layan gambo...

 mcm2 ada
 buah2an
Lokman

Rehan

Ida

Bacaan doa

3 yang depan yang diraikan...5 kat belakang tu yg tinggal meneruskan perjuangan...

~Triple Parking~

Gila  ko....
pagi2  dah mkn sumpah seranah  aku...
tertutup rezeki aku  hari ni....
apa  ke bangang ko triple  parking  dpn keter aku neh....
bodo2  sgt pun tinggal la no hs  ko..senang aku nak  kol...
dah  la laki aku tak der...saper  nak tolong tolak keter  ko nih?kalau kecik2  keter  tak per....ko ingat  ringan ker  nak  tolak  storm? waja?
bodo punya  org....kalau  ko  tak kejer...ingat  la sama  org  lain  yg nak kuar  cari rezeki pagi2  buta  nih....
kalau  ko tau  balik lewat kompom x der parking...ko balik la awal bangang!

gambo curik dr Google :)


p/s: sowe  yer...ini  entry lepas marah temanya....hehehehe

Friday, June 24, 2011

~Tak Keruan~

Aku  rindu  dia....
lamanya  nak tunggu dia  balik...
kenapa  dia  pegi lama  sgt....
tak suka  la  jauh2....
tak  suka  balik umah sunyi  jer...
tak suka mkn sorg2...
tak suka  tdo  sorg2....
syg  cpt la  balik...

Mode: Bosan

Wednesday, June 15, 2011

~Wordless Wednesday 3~

tata

~Wordless Wednesday 2~

tata

~Wordless Wednesday 1~

tata

Monday, June 13, 2011

~Ulangtahun Perkahwinan ke 2~

Hari  ini....2  tahun yang lepas....
kita  telah disatukan  dengan ikatan yang  abadi...insyaallah...
walaupun banyak  dugaan  yang  melanda  bak  badai  menghempas .....
kita masih  utuh..ikatan kita  masih kukuh....sampai  ajal pisahkan kita...
Moga  Allah merahmati perkahwinan dan  rumah tangga  kita  abg...



~AYANG SAYANGKAN ABG  SAMPAI  SYURGA~

Monday, June 6, 2011

~Wajah Kesayangan Hamba~

Sangat  rindu  dgn budak ini...
hurm...dah  makin debab  n pandai....
moga  Aryan  jd anak  yg  soleh....






(moga  dkurniakan baby secomel Aryan)

Friday, April 29, 2011

~Hilang~

Aku  nak hapdet  blog....

tp  tadak mood..
tah napa.....
sign in jer....trus  ilang  ingatan...
dah tu camno?
cer  cite  cer  cite  cer  cite......


tata

Tuesday, March 29, 2011

~Pekasam untuk tempahan~

Assalam kawan2....
nak amik kesempatan  ni  nak  war2kan....
sesaper  nak  oda  pekasam  kampung  made...siap perap  dalam  guri (mcm tempayan..org  kedah  panggil guri)....plz  place  ur  order  kat  ruangan  komen  k...or  kalau nak tanya apa2  bleh  YM aku
akumischa@yahoo.com
atau  kol aku
0124845319
tiada  penghantaran melalui  pos  atau sebagainya...
nak kalu....kita  jumpa  kat  mana2  area  keramat, setiawangsa n sekitar  KL...
pekasam  ikan  talapia  ya  kawan2....sangat  lemak....ikan2  lain  buat masa ni  tak ader  stok  sbb org kg tak  turun  bendang...ujan memanjang.....
harga bergantung kepada  saiz  ikan....nak tau  lanjut...tanya  aku daaaa....
sila  buat  order  sebelum hari Jumaat 1/4/2011 sbb aku nak balik amik  stok ari sabtu...

eh..korg  kenai ker  pekasam  tu  lagu mana?
jom layan gambar  dr  google....

ni kalau lom  goreng

kalau dah  goreng + bawang + cabai melaka + limau ..pergghhhhh  sedap wa cakap luuuu

Wednesday, March 23, 2011

~Selamat Hari Lahir Chentahatiku~

Bismillahirahmanirrahim...

Ya Allah Ampunilah daku
Ya Allah Ampunilah suamiku dan keluargaku yang tercinta.

Ya Allah berikanlah kejayaan pada suamiku di dunia dan diakhirat.
Ya Allah takutkanlah dia pada Mu.
Ya Allah jagalah anggota badannya dari segala jenis maksiat tidak kira kecil atau besar.
Ya Allah jadikanlah isterinya ini seorang yang menyenangkan hatinya.
Ya Allah berikanlah dirinya kegembiraan dan ketenangan bila bersama ku...

Ya Allah jagalah kami sekeluarga dan sesungguhnya penjagaanMu itulah yang amat kami perlukan Ya Allah yang Maha Besar dan Maha Kaya. Ya Allah kasihanilah kami...

Amin...

SELAMAT  HARI  LAHIR ABANG....


Pic bday hubby thn lepas...






Friday, February 25, 2011

~Aku benci~

aku benci  situasi ini...
aku benci  bila minda  dan tubuh  tak  dpt menipu  lagi...
aku  benci  bila  tak  dpt nak melalui  semua ini..
aku  benci  bila  tak mampu tersenyum seperti  dulu2...
aku  benci  bila  jiwa  memberontak...
aku benci  bila ada  rasa  tidak puas hati...
aku benci kepura2an  ini...
aku benci...benci...