~Tabung Semalu SK~

Wednesday, September 2, 2009

~Berbuka di Opis~

Salam alllsss…..
Hope korg2 smua sihat la yer…..
Sihat mcm aku…
Hehehehe

Selamat berpuasa hari ke 12…
Wah….harap2 penuh la puasa aku thn ni spt tahun2 yg lps…
Huhuhuhuhu
Tak pyh nak pk ganti2 bagai kan…
Mak suka kalau dapat puasa penuh nokssss…..

2 3 ari nih line tenet kat opis asik problem jer…
Dah report unit IT bagai….
Tapi tak juga elok2…
Haih….kejap2 jer dia ok..
Pastu KO balik..
Hurm…sbb tuh la aku type dulu kat Words….
Then bila line tenet da ok aku paste jer kat blog…
Aduyaaaaiiiii…..tau la opis gomen kan…takkan line tenet asik problem jooooo…
Asik offline sesadooooo
Haih!

Skrg nih aku masuk opis WP 3 yer adik2…
WP 3 tu bermaksud Waktu Peringkat 3
Opis gomen nih ko bleh pilih nak masuk n balik keja kul baper ikut WP..

• WP 1 730pg – 430 ptg
• WP 2 800pg - 500ptg
• WP 3 830pg – 530ptg

Dah 4 tahun aku kejer…asik la WP 1 dari dulu….
Tp bln September ( 9) nih aku start masuk WP 3..
Sbb tuka dgn sorg anak buah kau nih..
Bln posa nih dia kena amik anak dia kat pengasuh awal katanya…
Org lain suma tanak balik lambat…yer la ko..
Saper nak bbuka dlm jem kan…
Kalau da balik kul 530 tuh ..
Smpt ker ko masak bagai?
Alamatnya bbuka dlm keta la ko nokssss….

Aku dgn baik atinya ( sila muntah di sini ya )
Tuka la dgn dia..
Yer la..
Aku malas la tgk dorg yg lain tuh dok tolak sana…tolak sini..
Suma pakat2 tanak btolak ansur…
So aku tadah jer leher aku utk d sembelih….

Yer la ko….
Aku kan “bujang”….
Tak gaduh nak blik cecepat masak kat laki aku…
Aku kan sorg2….tadak laki….uwaaaaaaaaa..
Aku ada laki tau..
Tp laki I jauh..
Huhuhuhu (pujuk ati sndri)


So spanjang aku WP 3 nih…
Spanjang bln posa nih…
Aku telah mengambil keputusan yg d luar jangkaan….
Jeng jeng jeng….. ( suspen la kunun)

Aku mbuat kptsn utk bbuka d opis….
Aku punch card kul 530 lbih mcm tuh..
Pastu aku dok jerk at tmpt aku…
Main tenet...buat kejer apa2 yg ada…
Main2 game….
Tunggu bbuka….
Masuk jer waktu….dgr jer azan…
Aku bbuka dgn milo jer kau…
Nasib baik opis aku ader pantry….
Abis segelas milo…
Aku cecepat off pc n tutup2 lampu…

Lari2 g kat keta..
Trus…..vroooooommmmm…
Bawak lelaju balik umah…
Kang tak smpat nak solat maghrib plak kan..
Jalan masa tu adalah syorgaaaaa….
Rasa mcm aku ader polis escort….
Punya la lengang jln…
Yer la kau….smua org tgh bbuka kan….
Smpai umah sblm kul 8 mlm…
Alhamdulillah…

Erm….maknanya aku akn bterusan bbuka d opis
sepanjang bln puasa di bulan September ini ya kwn2..
Sila kesian dgn aku..
Huhuhuhuhuhhu

Tu jer la aku nak citer….

tata


p/s: ini entry smlm....br ari nih dpt hapdet blog....lately kan tenet poblem...sowe eh...

1 comment:

Anonymous said...

pakai la broadband... kat mana2 je boleh tenet.... LB