~Tabung Semalu SK~

Tuesday, October 27, 2009

~Rindu kamu~

Salam alllsss.....
huhuhuhu
tetiba plak aku ader kan....
pelik kah?
apakah?

ekceli..
aku rindu korg ler....
byk benda aku nak hapdet..
tp tak berhapdet2...
btul2 sarat aku nih..
sarat dengan kejer n tugas yg btimbun2...

terkejar kesana..
terkejar ke sini....
melaka tuh mcm dah jd tmpt pemainan aku...
kejap aku kat mlka...kejap aku kat KL..
pastu kat mlka balik...

lagi tak abis program kat mlka nih..
slagi tuh la aku kena trun naik ke sana...
penatnya hanya Allah yg tahu....
balik pun tak tentu....

mana dgn nak pk KMK lagi...
aku buat slide...aku buat skrip..aku nak prezent....
betapa "berkaki lebarnya" (** berkaliber) aku kan...
smua aku nak sapu....
apa jer kejer yg ada...
smua aku nak pikul..
betapa bagus nya aku kan...
DAMN!

aku kerja ikhlas kerana Allah...
tp kekadang aku merungut jugak bila ramai yg mengambil kesempatan atas diri aku....
seolah2 aku tak bsyukur dgn tugas n amanah yg diberikan...
bebila aku tersedar yg aku tgh merungut dgn rezeki yg Allah beri..
cpt2 aku beristigfar....

"Ya Allah....aku terlalu kecewa dgn manusia2 ini yg menjadikan aku tmpt mereka melepaskan beban sendiri....kerana itu aku terlupa sebentar yang hanya Engkau Yg Maha Memberi rezeki...ampunkan aku Ya Allah....Sesungguhnya aku hambamu yg kerdil dan tidak berdaya........"

tu la korg..
aku da ckp...
aku tanak hapdet dlm keadaan bz gilos nih..
otak tepu...sarat..berselirat....
so bila dah hapdet tuh..
mula la melalut n emosi sndri kan....
padan muka korg dok kena join feeling2 dgn aku..
ekekekeke
sowe yer adik2....

oklah...driver da smpai..
aku nak gerak ke Melaka...
meeting dgn Pengarah JKM Melaka kul 9.00 am...
( kan aku da ckp....kejap aku kat KL..kejap kat Mlaka )

thanks kpd kwn2 yg tak jemu2 jengah blog aku wpun tak berhapdet..
saya syg kamu.... :D

tata


No comments: