~Tabung Semalu SK~

Wednesday, December 23, 2009

~Gajah @ Kuala Gandah~

whoaaaaaaa!
entry  kali nih baru  betul2  beso.....
mana tak  beso..
story ttg  gajah kan..
tuan  punya  blog mmg  dah  kompom beso..
tp  kira  kecik  sikit  la  dr  gajah2  nih
ekekekeke
( crita  bab gajah nih tah naper aku plak yg trasa  kan :D )

ini  lah  tmpt  utama  yg  kami nak  pegi  sbnrnya....kuar  tol Lancang....kita  ke.....

KUALA  GANDAH

tmpt  nak  tgk  gajah...bg mkn gajah...naik  gajah...
mandikan  gajah...smua ttg  gajah  la....
masuk  pun  free...cuma  perlu  daftar  n  dapatkan  sticker  jer...

ada  2  jenis  sticker...
yg  merah  untuk masuk n  bg  mkn  gajah ja...
sticker  kuning  utk  naik  n  mandikan  gajah  dalam  sungai  nun....
tapi  sticker  kuning  nih  terhad  tau..
ader  kuota  dia..
saper  cepat  dia  dpt  la...
jgn  la  expect  smua  akan  dpt..
ikut  nasib..

msa aku  g ari tuh pun  dpt  3  keping jer  sticker  kuning  nih...sdgkan yg pegi 8  org....
so  bg  anak2  sdara  aku  jer  sticker  kuning tuh
dorg  yg  excited nak naik  n mandikan gajah....

tapi  akhirnya  tak  dpt  gak dorg mandi dgn gajah....
sbb  air sungai  naik ke  paras  bahaya...
so  aktiviti  air  bersama  gajah tpaksa  d batalkan..
dorg  dapat naik gajah jer..

aku  plak  teruja  bg  mkn  gajah....
dia  mkn  kacang  cap  tgn tu  weyh...
gila  kelasssssss.....
da la  mkn tak buang kulit  dulu
muahahahahah
syokkkk  arrrrrr.....

kat area  nih  juga  ada  taman  rusa.....
tp masuk  situ  kena  byr..
kami tak pegi pun  sbb  hari  da petang....
pastu mcm nak ujan...
dok pk nak balik KL  agi....
so  decide  lain kali nak  dtg  lagi  repeat  Kuala  Gandah  ni....
layankan  gambo  yg  beso2  gila banyak  k..

tata

konvoy car 1

konvoy car 2 - keter kami car no 3 la kan....

hubby  n  wifey

29 km  2  go

masuk  exit  Lanchang yer  kwn2

all  convoy in lane

Temerloh-Lanchang  RM3.40

masuk  jalan  kg dah nih

da  signboard

da smpai...ujan  plak....

da  entrance

kat  sini la kena  daftar  n amik  sticker

my sista  n fiance

aku dpt  sticker merah jer

jom...jom

sila  cari  yg dimana  aku :D

harusssssssss

da  warning

tunggu  show  mula

org  dah  start  ramai

aku  n  oldest sista

gajah dimandikan staff

da  siap mandi

bg mkn kacang

muka  aku  ketakutan :D

hubby  pun nak  jugak....

sila  abaikan  awek  cun kat  blkg tuh! :))

my  sista  n her sons

nampak tak  beza tuh?korg  jgn  hina  aku tau...aku  kira  kecik  lg  tuh :P

naik2  gajah

kakak aku  n anak2  sedara  aku naik gajah....

aku  tgk  jer  sbb  kesian kat  gajah tu nak  bwk aku....

jom balik

tgk pokok ujan tu.....sah nak ujan!

jalan lengang jer

ni  sticker merah...sticker kuning lupa nak snap...

No comments: