~Tabung Semalu SK~

Tuesday, December 15, 2009

~Kami @ Butterfly Park~

Hapdet  berganda2!

salam  awak2....korg2....
kang  ader  la  yg  menggelupur  dgn  hapdet  n  pitcha2  aku..
pastu  mula  la  komen  itu  ini..
kutuk  pung  pang  pung  pang...
besa  la  manusia  kan...
mana  penah  sng  tgk  org lain  senang.....

aku  n  hubby  non  ado  kisah  pun....
lantak  ko la..
kalau  rasa  tak  suka  tgk  pitcha2  dlm  blog aku nih
kalau  rasa  nyampah..
kalu  rasa  meluat..
kalu  rasa  sakit  ati...
tolong  la  cari  pintu kuar  sndri  yer...
bak  kata  org  Jerman....

datangmu tak  di undang...
pergimu tak  di halang

cewaaahhhhhh......

Entry  sblm nih kan  story ttg  kami  kat  Tugu  Negara...
so harusla  ke  Butterfly  Park  nih...
dah  nama  pun  lokasinya  dekat2  jer....
harus  singgah.....
mmg  niat  utama  dr  umah agi  aku  dok  bkicau ( B...pinjam ayat  B  kat  Azim  jap  eh...ekekekek  ) kat  telinga  hubby...
nak  g  Butterfly  Park...nak  tgk  rama2....
huhuhuhu

so  kami  jenjalan  la  kat  sini  selepas  penat  berfotogedik  kat  Tugu  Negara.....
kalau  ikutkan  gila  hubby  tuh...smua  kat  area nih  dia  nak masuk
  • Butterfly  Park
  • Bird  Park
  • Taman  Orked
  • Taman Bunga  Raya
  • Muzium  PDRM
  • Tugu Negara
  • Muzium Kesenian  Islam
  • Masjid  Negara
hah.....itu  baru  sikit...penat  mokcik nak  list  smua...
gilo  hapo  nak  masuk  smua  sekali  harung  dlm sehari...
nak  cipta  rekod  malaysia  gamaknya  laki aku nih ....
so...yg  dalam  senarai  tuh...
weekend  minggu2  lain  plak  yer  la  bang..
kang  kalau  smua  g  dlm satu  hari...
tak der  tempat  dah  kita  nak  g  weekend  lepas2  nih kang 
:D

so...gambar  yg  bganda2  di  bawah  yer  kwn2....tolong  shut   down  PC  anda  kalau  rasa  tak  tahan  tgk  pic2  kami :P

tata




belalang  besooooo

mentadak  mentaduk

labah2  black maria

koleksi  insect

rama2  besooo

cantiknya....

biru....

rama2  laki n  rama2  ppuan :D

serangga  mcm  ranting  kayu

serangga  mcm  daun

katak

ulat  gonggok bapak besooo

kalajengking

belalang  mcm  daun

rama2  + ibu rama2

serangga  mcm  lidi

kumbang

cantik

malaysian  butterfly

pintu masuk  utama

kalau  penat  jln2  leh  naik tram

tiket masuk rm8 utk dewasa...rm1  kalau  bwk  camera

jom masuk

teruja!

muntahhhhhh!

air  terjun buatan

katak besoooo

geliiiiiiii

penyu  leher  panjang :D

kumbang  +  rama2  ahakkkkssss

rama2

kura2  beso

tuan  blog  besooo  :D

rama2

banyaknya.....

jom  jln2

ko pandang2...ada  aku kesah?

rama2

rama2

kumbang n rama2  idup

takutttttt

No comments: