~Tabung Semalu SK~

Tuesday, December 29, 2009

~Mee Udang @ Pulau Sayak~

Salam  olllsss.....
idup  lagi  korg?
heheheheh
aku nih haaa....
asik  demam jer...
tanak  kebah2...
pastu  batuk  n selsema....
malas  da  nak mkn  ubat....
tak mo  tambah  lg bilangan  ubat  yg aku  kena  mkn  stiap  ari...
bosan  seyyyy!

tadak aper  pun  nak  story...
cuma  masih  bkisar  ttg  balik  kg  bercuti  minggu  lepas  sempena  krismas...
juga  meraikan  majlis  pertunangan kakak  aku....
mlm majlis  tuh....
aku  bwk kawan2  kakak  aku g  jln2  tgk kg  aku....
yer la  kan..
kakak  aku  tuh  darah  manis....
tak leh  kuar  mlm2  n  menggedikss  mcm  kami  dah..
kami kan  single....**  winkkksss    ( hakkk  tui....aku  nih single  la  sgttttt!  )

so  bwk  la  dorg  jalan2  tgk  tmpt  tsunami  n  p  mkn  udang....
yg  kat  tmpt  tsunami tuh  tak plak aku amik  gambo  sbb  ader  pasar  malam  kat  situ..
takkan  la  kami  nak  posing  bagai celah2  payung  n  tmpt  bakar  sate  org  bniaga  tuh kan... :D

so  kami  terus  p  mkn mee  udang....nama  tempat  nih  PULAU  SAYAK  k  korg2....
kwn2  kakak  aku  nih  excited  sgt nak  mkn  sbb  dorg  kata  slalu  dgr  org  crita  ja..
so.....jom  ikut  aku..
aku  bwk  tmpt  baikkkkkkk  punya..
kat  sini mmg  femes  amos  la  mee  udang dia....
udang  adalah  beso2  n  terbaik  dr  laut  ngkooooo....
mee  udang  biasa  harga  RM6  sajork...dan  yg  special  plak  harganya  RM10...memang  berbaloi2  la....
(kalau  ader  yg  nak p..sila  kontek  aku  ya..heheheh  )

kami mkn  mee  udang  biasa  sajork....tp  itu  dah  cukup  berbaloi...
dgn  tiupan  bayu  laut  d tepian  pantai..
hembusan angin  sepoi2  bahasa....
perghhhhhhh! wa  cakap  lu...memang  nages  la  sapa  yg  tak mkn mee  udang  nih... ( sajer  buat  korg  kecur air  liur :P )

layan  la  entry  mkn2  sedunia  aku nih k...

tata

da  kedai

da  tourist  guide

menu  suda  sampaiiiiiii

mee  udang  yummy!


ko  tgk  udang2nya....

bukan main  lagi  adik aku dok susun udang dia :)

mkn  tak pandang  kamera  dah  :D

habiskan mee  dulu..pastu baru hayati  udangnya :P

inilah  hasilnya.....

tinggal  kulit  sajork! berbaloi2.....

2 comments:

rad said...

mee udang ni memang menyelerakan lah, pheh terasa kat tekak kalau tengok lama-lama ni. kena pula time lunch macam ni, perut memang tengah lapar tengok ni.

SeMaLu SK said...

En Rad...hehehe...telan air liur jer la yer...tp kalau btul nak mkn mee udang spesel nih...jom la p kg mar..kat Kedah nun...mar leh jd tourist guide..upah mee udang spinggan ja cukup la :D