~Tabung Semalu SK~

Thursday, July 30, 2009

~Sakit sana sini~

salam n munink allll.....


hurm....
memula laporan punch card k..
ari nih aku punch kul 0700 yer kwn2....
tak lambat sgt...
tak cepat sgt..
pendek kata..
yg sedang2 ajer....


mood tak baper baik ari nih..
tak der ati nak update blog sbnrnya....
tp mcmana aku nak jd blogger tegar kalau aku malas2 mcm nih kan....
lgpun..
tntu korg smua dok tunggu nak baca apa hapdet aku ari nih kan (sila muntah d atas keperasanan aku)



fomfuan....
sebulan sekali jer moody kan....
so aku kan fomfuan....
tak tlepas ler dari mengangkat bendera merah n men swingkan mood aku sendirik...


waktu2 mcm nih la yg aku worried sgt....
dah la dok sorg...
kang jadi apa2....
nyusahkan org plak...

aku nih suka pengsan kalau time2 period mcm nih...
muka pucat jer...
kalau dulu X hosmate yg tgk2kan...
pastu ader hubby yg dok kendong bwk p spital...



kalau skrg?
pepandai la ko nak idup...
hurm...
mintak2 la d jauhkan segala benda yg tak elok....



agaknya sbb mood yg mcm hampeh nih....
aku buat tak tau jer kat hubby..
pagik nih pun tak kejutkan hubby mcm slalu....
slalunya tetiap pagik kol kejutkan hubby kul 0500....
pastu kul 0630 text hubby tanya da siap g keja atau tgh sambung tdo....
bgtau nak g kejer....then bila smpai opis...
pose gegedik anta kat hubby bgtau da smpai opis....


tapi ari nih.....
tgk jam kul 0500....
aku bantai tdo balik....(x patut punya bini)
kul 0545 baru aku bgun...
mandi bagai....
da siap2....menonong jer g keter....
tak text hubby....
tak pndg kiri kanan....
tak main kejar2 dgn mamat ZL....
smpai opis....
punch card...
on pc....
dok tmenung kat meja...
nak hapdet ker tanak...
nak hapdet ker tanak....




hurm....
kan aku da hapdet nih...
tp tanpa perasaan la....
tah la bila aku nak dpt balik perasaan aku
huhhuhuhu


tetiba plak rasa bsalah kat hubby....
dia pun tak der plak nak msg tny knp aku tak kejut dia...
agaknya dia da faham kot....

harap2 dia fahamlah....



p/s: maafkan ayg bang.....

Wednesday, July 29, 2009

~Membantu Pembantu~


Salam....
ya...
masih bersiaran dari opis...cuma lokasinya shj yg berubah....

skrg aku kat Blok E....terpaksa OOD plak ari nih...
korg tau ker aper OOD tuh?
heheheh

Officer On Duty la....
patutnya aku esok pagi...
tp memandangkan anak buah aku sorg nih bcuti....
so aku lah yg kena menggantikan dia memandangkan org lain smua dah penat nak gantikan dia...
huhuhhu
bleh ckp mcm tuh?

aper aku kesah...
bnda dah betul kan...
asik ko jer cuti...
memanjang jer nak kena cover ko...
mana tahan beb....

biarlah dia terjun bersama labu2nya...
itu la rasionalnya tajuk post aku...
akulah yang memantu menggantikan pembantu aku...

haaa...
paham?
kalau korg pening...
korang tampal koyok...
huhuhuhuh

kepada sesaper yg view blog aku nih...thanks sbb support aku....
yer la kan...
bila tgk hits tuh btambah...
aku tau la ader yg view...
ader yg ziarah...
wpun secara terang2an atau pun tak...no hallah...
ni blog aku....
cerita ttg aku...
kalau tak suka....pegi main jauh2...
kalau suka....
terima kasih...
kalau ader yg komen n bg pandangan lg bgus..
at least aku bleh improve blog aku canggih mcm blog otai2 tuh kan...
:D


memandangkan aku tgh rindu sgt kat hubby...so layankan jer pic2 utk mengimbau kenangan

Cit...nampak dagu blapis aku (ada aku kesah?)

Alahai...windunya kat hubby

~Hujan + Bosan~

salam alllllll....
tak dapat nak hapdet pepagi sbb internet poblems...
nih pun aku curi masuk sana sini baru dapat hapdet..
tah hapa la dorg buat smpai smua site kena blocked...

pagi tadi aku tak la awal sampai pjbt...
0703 am....
lambat sebab ujan lebat mencurah2..
smua keta bwk slow ja..
aku pun turut la slow.....
dalam 40-50 km/jam jer....

lalulintas yg slow...ujan yg lebat...
mcm match jer dgn jiwa aku yg sedih n sebak nih....
mana tak sedih uollllsssss.....
smlm hubby text...

hubby: ayg, abg ader berita tak elok nak bgtau nih...
ayang: ayg dah tau...abg nak bgtau yang abg tak leh balik weekend nih sbb d kuarantinkan H1N1 kan?
hubby: yer ayg...terima kasih sbb ayg faham, smua cuti n weekend d bekukan sbb virus dan semakin kronik, ayg jgn sedih yer...
ayang: (uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)

so...pagi ni....
ujan lebat outside n inside.....
sebulan lebih dah hubby tak balik....

tah la...
tak reti nak buat closing...
korg close sndirik la eh
tata

Tuesday, July 28, 2009

~Kerisauan~

Alhamdulillah....
aku dah smpai opis....
td g Angkasapuri..
dok membosankan diri dengar taklimat pengbahsuaian PTK...
hurm....

balik jer...
trus ikut Kak Shila p Da Mall...
kbetulan dia nak p beli brg fomfuan :D
erm....
cuci2 mata jap...
dok usha2 baju siap kat situ..
mana tau ader yg cantik2...
nanti hubby balik nak ajak beli kat situ jer..
tak yah la erdah manusia kat jln TAR tuh..
mak tak kuasa nokssss....
mak tak suka sesak2 nih :D
tetiba plak blagak mcm diva kan...
heheheheh

all da way...
hubby dok anta gambo dia tgh training...
kebakaran n kebanjiran....
smua gambo dia tgh pakai face mask...
setiap msg yg dia anta..
tak lupa soh aku jg kasihatan n pakai face mask...
patutkah?
perlu ker aku pakai?
lu pk la sndri....

aku nih pun ader masalah mcm blogger kegemaran aku "peej" yg penyakitnya tak reti nak buat penutup...so.....tata... :D

~Keawalan kesungguhan~

Salam...
munink all....
huhuhuhuhu pg nih pun aku awal lagik....
punch card aku kul 0657 yer kwn2....
ini juga gara2 lumba kejar2 ngan satu mamat PKM ZL1592
ekekekeke
aku nih mmg pantang dgn driver kenderaan yg bernombor pendaftaran ZZZZZZZZ nih...
panas jer....
untuk sejukkan hati aku....
smpai jer opis....
aku posing gegedik...
pastu text kat hubby....
"ayg dah smpai opis...abg jg ksihatan k...jgn lupa pakai face mask! "

hurm.....
ari nih kena g Angkasapuri kul 10...ada taklimat yg aku ckp smlm tuh....
ops....korg tau knp aku soh hubby jg ksihatan n pakai face mask?
huhuhuhuhu risau gak sbnrnya....
kat pangkalan TLDM Lumut tuh pun da kecoh ngan virus H1N1 nih...
hubby aku pun kena kuarantin sekali....
kawan sblh bilik dia...si Fatah namanya.... masih dlm perhatian doc...
Fatah ni plak kwn sekelas hubby..
so kebarangkalian nak bjangkit tuh....anytime jer la kan...
tu yg aku dok worried sgt..

ingat ujung minggu nih nak balik kg dgn hubby....
sejak kawen...
smpai skrg..
lom balik agi....
nak balik bukak adiah kawen n amik brg2 hantaran ari tuh sbnrnya...
mak ckp..
bilik pengantin pun still mcm tuh..
lom d rasmi n belum d usik...
huhuhhu
tp apakan daya...
hubby dah kena kuarantin..
mcmana nak balik...
tunggu minggu dpn plak kot aku balik dgn bas....

so oklah....
aku nak prepare apa yg patut...
kata nak tinggal opis kan..
kejer mau beres....

p/s: jg ksihatan, pakai face mask k kwn2....

Monday, July 27, 2009

~Selamat pagi Malaysia~

Alahamdulillah...
Kul 0659 aku punch card ari nih....awal plak rasanya...
slalunya kul 0715 lbih kurang mcm tuh.....
agaknya aku terover speed td sbb dok berkejar2 dgn sebijik satria yg prasan bagus..
huhuhuhhu

da smpai opis....
xtvt biasak...
anta laporan 2 my hubby....
amik gambo posing ala ngengada then text dia...."abg...ayg da smpai opis..."
bkn aper...
tanak buat dia wisau...
yer la kan..
aku di sini...
dia d sana....
telefonlah penghubung kami....
komunikasi 2 hala tu penting kan..
tp jgn tak tentu hala...
itu mmg org tak suka...ahaks....
esok aku tak masuk opis sbb kena hadiri
TAKLIMAT PENGUBAHSUAIAN PTK kat ANGKASAPURI....
so esok mungkin tak der update lah kot....
hurm..
but i try my best...
sekurang2nya sehari 1 post ...
kecualilah sabtu n ahad kan..
sbb aku neh ader laptop jer....
broadband ker...stremyx ker...
aku nan adoooo...
huhuhuhu
oklah...
jap2 lagik kalau ader story aku citer k...
daa

Saturday, July 25, 2009

~Panas~

wah.....

tajuknya mcm best jer kan...
tp hampeh sbnrnya...
panas ni bukan berkaitan cuaca yer kwn2...
panas nih bkaitan dgn hati...
hati aku panas sgt...
panas dgn prangai org2 sekeliling aku yang tah hapa2....
by da way...
maaf ya kwn2..
entry nih patutnya di published pd jumaat lps....
tp dek kerana terlalu bz dgn kerja2 membuat signage....
tak dapek la den nak post entry nih....
maaf ya ibu2...bapak2...
:D

Friday, July 24, 2009

~1st Entry~


Salam....

Alhamdulillah....
akhirnya bjaya juga aku wujudkan blog aku sendirik...
yer la kan ..
tiap2 ari asik dok blog hopping yg org punya jer....
ari nih aku plak menjadi blogger....
blogger yang baru setahun jagung.....
minta yg otai2 tu tolong la aku meng "best" kan blog aku neh....
so...di entry pertama ini....
tak byk la aku nak cerita...
aku tak saba nak godek2 function blog nih...