~Tabung Semalu SK~

Saturday, August 29, 2009

~Hujung minggu di Bukit Jalil~

Salam allllssss.....
huhuhhuhu...
suka aku dpt hpdet blog....

sblm nih tak pnh kan aku hapdet blog masa ujung minggu...
yer laa mana aku nk gagau broadband kan...takkan aku nak g opis smata2 nak hapdet blog kan...
tak kuasa mak nyah....

aku online nih dr umah kakak aku...
tetiba jer ader wifi kt sini kan...
tu yg aku tiba2 teruja...
dr ptg td aku dok berebut broadband dgn kakak aku...
yerla.....
nam pun broadband dia....
sah la aku nih kena ngalah kan...
hurm...

bbuka td kakak aku buat laksa...
alhamdulillah.....
best arrrr....
bkumpul ramai2 nih...
teringat mak kat kg....
miz u mak!

oklah...
tak der apa yg special pun....
saja nak hapdet sbb teruja ader wifi...
ekekekekekekek

selamat bsahur...

tata

Friday, August 28, 2009

~Ujan+Sejuk=Tido~

~Ya Allah.....Kau rahmatilah perkahwinan kami....Kau serikanlah rumahtangga kami dengan kehadiran cahayamata...Sesungguhnya hanya kepadaMu kami meminta~

Salam alllssss.....
huarghhhhhh ( itu adalah bunyi sangap yg buruk perangainya :D )
ngantuk mata aku weyhhhh.....
ujan pepagi nih...
rasa mls nak bgun sahur.....
malas nak g keja....
kul 0500 td....hubby text...

hubby : Salam ayg....dah bangun sahur ker? bangun la syg...mkn sikit....
Ayang : Wsalam...
hubby : Aik...itu jer....?mamai ker syg?
Ayang : Hurm...
hubby : Bangun la cpt ayg...kalau tanak mkn...minum milo pun jd lah...jgn biar perut kosong..jgn tak sahur...
Ayang : yer la bang...ayg bangun ni...

dgn malas aku bangun...
panaskan nasi...
panaskan lauk pauk serba sdikit dlm m/wave... (thanks bteh & kak zura sbb hadiahkan m/wave nih...ssuai bg org2 mls mcm aku :D )

mkn dua tiga suap....
dah stop..
tak leh masuk weyyyy...
mcm nak muntah balik....
mmg aku tak biasa bgun sahur....
kalau tak kerana taat pd suami...
mmg haram aku nak bgun...
huhuhuhuh

lps jer sahur..
trus mandi....solat...sambil lyn astro oasis.....
hujan dah start turun renyai2....

aduyaiiiiii......
sejuknya..
malasnya....
kalau aku EL bleh? ( gila ko nak EL...cuti tinggal sehari ader ati nak El agik! )

blari2 anak ke kereta....
tup tap tup tap..
lembab dah bj aku....

smpai jer opis.....
brummmmmmmmmmm.......
ujan turun mcurah2....
Alhamdulillah..
nasib baik dah smpai opis...
maaf yer..
baru smpai parking opis..
tak leh nak kuar..
kalau aku kuar gak..
sah aku basah lencun!

then aku decide utk tdo lam keta dulu sambil tunggu ujan benti sikit....
kiri kanan.....org smua lari laju2 nek opis....nak kejar punch card agaknya...
aku pun bleh lari laju2 gak kan...
zassssss.....
smpai opis....punch card....
tadaaaaaaaaa....dok hapdet blog.....
kang tak hapdet korg windu plak kat aku kan...
huhuhuhu

ujan masih lebat d luar....
aku masih kesejukan di dalam....
korg masih membaca blog aku...

aku stop la entry nih...korg g wat kejer eh...
ekekekek

tata


Thursday, August 27, 2009

~Albumku sudah keluar~










salams.....
ekekekek...tajuk entry membuatkan aku nak tgelak sorg..
album apa?
gambar? kaset? lagu?
ko diva ker nak kuar2 album?
ko artis realiti TV ker menang 1 juta pastu sign kontraks kuar album single sndri?
ekekekekek


ia adalah berkenaan dgn album kawen aku la bai.....
aku nih suara ala2 itik serati...
sanggup ker korg dengar album aku kalau aku jd recording artis?
ekekeke


lama aku tunggu weyhhhh.....
sabar aku menanti weyhhhh....
akhirnya berada juga di genggamanku....
aku g amik sndri kat Photographer kesayangan aku ABG FANI


kalau korg nak tgk hasil kerja dia....
masuk sini k...


satu briefcase yg sangat cantik aku kelek balik umah dgn bangga..
pastu frame gambo besaw ader 1...yg sedang ader 2..


hubby suka jer tgk...
( frame beso tuh tpaksa di besarkan mengikut saiz pengantin perempuan ekekekekek )
so...leh la aku tayang album n frame besaw tuh kat korg..
huhuhuh
aku sokaaaaaa.....
pada yg nak tgk live..
jumpa aku la weh..
banjer aku buka posa ker...
pastu ader yg nak tgk CD pun ader..
gambo ribu2...
naik muntah tgk gambo sndri....
jom kita muntah sama2...
tata
p/s: tgk 14 kali sehari..buat penawar rindu pd hubby... :)

~Pecah pulak~

salam alllsss......
selamat pagi.....

Aduh......
Tayar keta pecah arr plak...
pecah=pancit yer adik2....
masa nih la ko nak pancit kan..
masa laki aku ada tak der la plak ko nak pancit....

Aduyai.....
Lepas tuka bateri...
kena tuka taya plak....
tah bila nak tuka keta plak kan....
hoih.....hebat sgt ko nak tuka keta....paja juta gaji ko bln2?
ekekekek

nasib baik la ader mber yg tlg anta g opis....
nak ngadu lbih2 kat hubby pun tak smpai ati...
dia nak exam la..
modul pengurusan la...
sukan berhalang la...
tah hapa2 lagi kan....

ayark..
kang balik ptg nih mcmana?
keta aku mcmana?
nak g tuka taya mcmana?kat mana?
anybody offer nak tolong aku weyh?
korg kesian la kat isteri ditinggalkan nih...
posa2...sorg2....
( ada nada merayu domba disitu yer adik2.. )

hoihhhhh......pecah taya....
kang pecah plak posa aku kan....
ekekekeke
ada hati......

tata

Wednesday, August 26, 2009

~Kuala Lumpur...Kami kembali~









Ahlan wa sahlan...


Tajuk pun dah mgambarkan entry aku kan....
Ahad 23hb kami btolak balik KL...
sepanjang jln...ujan lebat mencurah2....
mcm turut bsedih...


yer la..lom puas aku bpuasa dgn mak...
lom puas aku tgk kampung....
da nak kena balik KL smula...

mujur hubby ader kali nih..
so ringan sikit tugas aku..
hanya jd co pilot..


hubby drive spanjang pjalanan balik ke KL....
kakak aku n Wan tdo jer kat blkg...
dorg tdo bdua...( apakah? ..... bukan tdo atas katil kan.. )

aku temankan hubby drive...
borak2 ngan dia supaya dia tak ngantuk...
dah lama rasanya tak leh borak2 mcm nih dgn hubby....
heppy sgt .... ( smlm bkn main panas aku dgn hubby! ari nih lentok2 plak..ko pehal? )

tah bila plak aku leh bersama hubby lagi..
tgk muka dia..
tgk senyuman dia...
gaduh2 dgn dia...
ahhhhh.....aku rindu dia....

korg lyn jer la gambo tanpa caption k..
korg fhm2 sndri la jln ceritanya...

tata

~Telur Masin~







ekekekekeke
telur saper yg masin?
( kuning arr otak korg nih )
ada aku kesah telur saper masin?


yg penting aku dapat g beli telur masin kat tmpt buatnya sndri..
I means......org tuh bela itik n buat telur masin sendiri...
aku g dgn adik aku..
yer la olllsss....
dah masuk bulan Ramadhan nih...
telur masin adalah sinonim dgn aku...
sahur jer mesti nak telur masin....
kbetulan plak kakak aku pun ader order telur masin nih...

susah gak nak cari location tmpt nih...
dgn bantuan abg aku... ( last2 dia pun tjebak skali dtg kat tmpat nih )
smpai gak aku kat tmpt yg d tuju..
makkkk aiiiiii....
punya lah aku teruja tgk itik punya la byk....
tenganga mulut aku tgk itik tuh tkodek2 kesana kemari...

buktinya.....
ko layan jer gambo k...
huhuhuhuhu

tata


P/s: sapa mau telur masin kontek aku k :D

~Kau yang ku tunggu~


Hubby n Adikku




wahhhh....
tajuk entry mcm tajuk drama....
ekekekeke


bkn apa kwn2....
aku n adik aku pegi amik hubby kat Bworth..
dia nalik bas dr Lumut kul 430 ptg..
dlm kul 7 mlm mcm tuh dia msg bgtau dah lps Tol Juru...
aku trus kuar g amik dia..

smpt aku tapaw dulu air n roti..
dapat agak yg kami bakal bbuka bsama2 di dlm keta jap agi..
sungguh tak besh!


korg layan la gambo spanjang pejalanan p amik hubby tuh...
adik aku drive mcm pelesit...
nak kejar waktu bbuka punya pasal..
lantak ko la..
janji aku dpt jumpa laki aku..
smpat plak aku snap2..
huhuhuh

~Balik Kampung~

salams...
Wah...
ini hapdet secara menggila k...
byk story....
tp ala2 dah lupa la...
ari tuh xcited nak hapdet..
tp byk plak urusan....

so citer ttg balik kg aku....
gerak dr KL kul 4 ptg....
patutnya awal lagi dah leh gerak..
sbb tunggu kakak aku yang mekngot ( ini bahasa kedah, sila jgn cari dlm kamus dewan...mekngot=lembab )
aku , kakak aku n Wan ( member 1 skolah n 1 kg aku neh ) meneruskan perjalanan dgn jayanya....

sampai jer kat Ladang Bikam..
hubby kol..
bgtau dia dpt pelepasan balik kerana Isnin n Slasa dia plu mlapor kat MINDEF....
dia soh aku p amik dia kat Lumut...
aku punya la girang tak terkata...
alhamdulillah..
Allah makbulkan doa aku.
nak bpuasa dgn hubby....
dpt juga bbuka dgn mak...
kegembiraan yang berganda2...

dr Ladang Bikam terus aku masuk exit Bidor.....
tersesat gak sana sini sblm kembali ke jalan yg benar....
aku dah masuk pekan Lumut....
then hubby kol bgtau dia tak dpt pelepasan ptg tu...
pegawai dia bg pelepasan kul 9 pg esoknya...

aku da start panas...
hubby soh aku onite kat lumut...
esok balik dgn dia kul 9....
wak lu la.....
kalau aku sorg bleh jer aku onite...
masalahnya aku dgn kakak aku n Wan (wan nih adalah lelaki yer kwn2...)
gila hapa dorg pun kena onite sama kan...

so..sbgai penyelesaian...
hubby soh aku patah balik n trus balik kedah...
esok dia akan naik bas ke bworth n minta aku jemput dia...

hurm....
what da F&*%%^$&%$% ( sila abaikan bahasa ini )
dgn kepanasan luar dan dalam..
aku patah balik ke highway...
hoiiihhhhh...bleh plak tak jumpa highway...
ikut jalan kg masuk kampar..malim nawar...
tah hapa2 lgi la...last2....
kuar gak ke highway...
spanjang jln aku diam jer..
lyn hati yg tgh sakit...

benti kejap mkn kat Bukit Merah..
dsamping kasi can kakak aku berdating dgn bf dia....
( sekali bf dia pun navy daaaa... )

last2...
kul 12 tghmlm baru kami smpai umah masing2....
alhamdulillah...
slmt gak smpai...
gila sakit bontot aku drive non stop...

tata


** bila nampak jer mak buka pintu umah ...trus panas2 aku ilang....jd sejuk jer....**

Tuesday, August 25, 2009

~Kemalasan~

Salam alllss....
Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak....

ekceli..
aku byk benda nak hapdet..
tp lom ader mood agi..
nanti2 la aku hapdet eh...

korg jgn marah puasa2 nih eh...

tata

Friday, August 21, 2009

~Hatiku tiada bersamaku~










Salam allssss......
wah......
pagik nih rasa semangat sgt...
slalu jumaat aku yg paling emosi kan.....
tp jumaat nih....
aku jd teruja....

korg tau sbb apa?
sbb aku nak balik kg...
nak mula bpuasa bersama cinta hatiku....
dulu syurgaku di bawah telapak kaki dia....
tp skrg syurga itu dah berpindah kepada yg lain...
dialah IBUKU.....

"mak...tunggu tau...."

kang lps Jumaat aku gerak la balik Kedah...
dgn kakak aku n sorg kwn kg aku...
harap perjlanan aku lancar n smpai dgn selamat....

smlm aku kluar bjimba2 dgn kakak2 angkatku..
Kak Sya n Kak Ida.....
Kak sya nih slalu la aku jumpa...
tp Kak Ida nih...
rasanya dah 2 tahun tak jumpa...
so bygkan lah kalau da lama tu tak jumpa..
mcm2 story mori yg keluar....
punya tak sedo diri..
smpai kedai tuh dah tutup lampu..
baru kami tkulat2 p bayar harga makan n minum...
ekekekek

( korg layan jer gambo kat atas tuh k... )

Salam Ramadhan untuk smua yg terjah blog aku....
aku n hubby nak mohon ampun maaf andai ada khilaf kami yg tak kami sedari...ssungguhnya kami tak bniat....
mudah2an permulaan puasa kami di penuhi rahmat...
tamo ada yg sakit ati..terasa ati dgn kami....

( hoihhhhh...... puasaku tanpa suamiku... )

tata



Thursday, August 20, 2009

~Selesai Berformaliti~



Salam allllssss.....
tetiba jer aku ader kan..
td ckp MC ing smpai petang..
tup2 muncul plak entry baru kan...

iyer la kwn2..
acara adalah habis awal k....
patutnya habis kul 5.30 pm...
tup2..
kul 1 pm dah siap....
ekekekeke
makcik suka!
kalau tak..
hazab lagik aku nak berformal2 dlm dwn tuh...
dah la ari nih pakai bj batik kan..
jd MC plak....
alooooooo
aku nih jd Master of Ceremony hokey.....
bukan Medical Chit tau....

nak jer aku Mc kalau org paksa2 aku MC...
ha..
korg tak paham?
suka ati korg la....

majlis td..... so so shj...
aku pun tak der skrip dlm tgn...
nama pun tak der mood kan..
aku hantam jer asalkan tak tkeluar dr majlis kan....
td tuh ader Pertandingan Pengucapan Awam KPWKM 2009....
sempat agi aku pesan dgn dorg
"tahun depan korg cari MC lain..aku nak masuk btanding plak"

ekekekek....
bleh mcm tuh?
eeeeeeee...
tak saba nak balik kg esok....
makkkkkk....tunggu...kepulangan anakmu....
hehehehehe
sejak aku kawen...ni 1st time aku balik jumpa mak aku tau..
windunya...

p/s: abg....ayg mintak izin balik kg jenguk mak ayg yer.....:*

~Mengacara lagi~


Salam allsss.....
hope every1 of u in a pink of health.....
wahwahwah.....
tetiba speaking plak kau kan...
erm...
pagik nih mood agak ting tong....

bkn aper...
dok teringat kena mengacara lagi ari nih....
jd mcm da malas...
kalau tak kerana arahan pihak atasan...
nak ajer aku menolak...
( ko saper nak tolak2? )

yer la..
asal ader acara jer..
aku jd MC...
asal ader function jer..
aku jd MC...

tapi kalau ader kursus pengacaraan....
buat kat cameron....kat langkawi...sabah....
nah kau...
30 org dorg anta pegi...
smua bminat dgn pengacaraan la kunun....
( ko nak g kursus ke nak g mkn angin bai? )

yg hampehnya...
bila balik...
ader function...
aku jer dok kena jd MC...
kunun Menteri suka aku...
kunun aku pro...
kunun aku da biasa...
kunun sora aku sedap...

wak lu la....!
kalau korg menteri tak suka...
kalau korg tak pro..
kalau korg tak biasa...
kalau sora korg tak sedap..
tak yah la tgedik2 offer diri nak p kursus tuh kan...
biar aku sorg jer yg pegi.....
nampak sgt korg nih nak amik kesempatan jer...

( aik...tetiba aku hangennnn plak... )

dah la ati aku ni wisau...
smlm hubby text bgtau dia dpt cuti 2 minggu...
lutut dia injured masa sukan...
so dia di kecualikan dr sukan n xtvt lasak selama 2 minggu....
yer la ...
lutut dia mmg dah injured dulu..
tp derkat usaha aku ngurut n sapu minyak tiap2 ari..
alhamdulillah..
dah bleh aktif hubby aku tuh,...
tup2 smlm hubby ckp injured lagik...
maunya aku risau balik kan..
dah la jauh..
tak balik..
sape nak urut?
saper nak sapu minyak.....
hurm....

oklah korg2....
skrip pun tak prepare agi...
jap g aku MC ing spontan jer la...
tentatif program yg ader kat tgn aku neh pun bkn kompom pun agi...
aku akan Mc ing smpai ptg yer kwn2...
kul 5.30 kau.....
kompon hazabbbbbbb!

tata

Wednesday, August 19, 2009

~Mak Dara~







Salam allllssss....
heheheheh nak tgelak plak dgn tajuk entry tuh...
( gelak guling2 jap :D )
yer la...nak bgtau yg dlm gambo nih semuanya bini org...dgn title Mak Dara la kan....huhuhuhu


ini adalah lanjutan dari entry kwn ku B di .... http://theladybirdistalking.blogspot.com/2009/08/member-seangkatan.html
ini adalah entry tertunggak...bukan bil tertunggak yer kwn2...
ekekekek
kan baru2 nih aku ader attend conference kat INTAN Bukit Kiara selama 2 hari...
paham2 la kalau dah fomfuan sama fomfuan bjumpa kan....
byk la cerita yg dok sok sek sok sek...
gosip itu ini...
tanya itu ini....
gelak sana...
gelak sini....
tampar sana...
tampar sini...
pegang sana....
pegang sini....
( aku asek2 dok pegang perut noly yg dah 8 month tuh....amik berkat )


B pun makin cantik....
anak pun da beso....
aku pun pengikut tegar blog B jugak..
tapi tak di declarekan pun kat blog dia..
( gila kekwat ko nak mintak declare ekekekekekek )


sonok sgt jumpa dorg..
wpun dorg baru 4 tahun aku kenal..
tp dorg byk ajar aku ttg dunia pekerjaan aku skrg....
tah bila nak jumpa korg lagik kan....


keep in touch yer kwn2....
tata

~Tunggak + Tangguh~

Gambar sekadar hiasan

Salam allssss.....
selamat pagi smua..
sihat ker korg2?
aku mcm nih la..
ok jer....
rutin yg sama jer....



ader ker yg terjah blog aku n tgk tak der hapdet?
citer basi?
huhuhuhuhuh
sowe yer kwn2...
aku bz sikit....


aku smpat load pic jer bg entry2 aku yg lepas...
itupun setelah dpt pic dr org yg btanggungjawab snap smua pic tuh...
neway...thanks 2 Iza 4 da pic....



ari nih pun aku agak bz....
pepagik lagi da kena panggil ke Bahagian Pengurusan....
yg aku hangin....
aku nih kat blok C..
pengurusan @ KPWKM plak kat blok E...
nak ke sana kena lalu blok D...
masalahnya..
blok D nih bkn KPWKM....tapi JASA (Bah. Hal Ehwal Khas Kem. Penerangan)
slama nih dorg buka pintu kaca dorg tuh utk kami yg ada d blok C nih cross ke blok E..
tp sekrng nih dorg dah tutup pintu tuh...
pas masuk pun kitorg tak dpt....
jd...kena la kitorg menapak turun naik bukit ( kontur tanah di kawsan opis aku ada lah berbukit dan bergunung ganang yer kwn2... )...



itu yg buat aku hangennnnnn.......
dah la nak kena lalu kat dpn mamat2 JSJK (Jabatan siasatan jenayah komersial) tu plak....
dah merah2 muka kena siul2 nakal dorg..
mana tak nya....
ko bygkan aku tgh mendaki gunung...
entah brapa % bumper aku punya lentik aku pun tataw....
ekekekekek
kalah inul n mas idayu tuuuuuuuuuuu...
ekekekekekek



penat...penat.....
oklah korg.....
jap agi aku hapdet lagik entry2 yg ttunggak k..
aku br dapat picnya..
syok sket nak hapdet...



tata

Monday, August 17, 2009

~Inalillah....~









Salam alllssss....
tentu korg ttanya2 kan...
saper yg mati kan....
huhuhuhhuhu

1st ly....
Al Fatihah untuk ustaz Asri Rabbani....
aku adore sgt dis guy....
alunan suaranya mendamaikan kalbu...
Tp Allah lbih sygkan dia....

Yg inalillah aku nih utk keta aku la....
burung kenari aku tuh mampos ngko....
bateri kong agaknya....
aku pun da lupa bila hubby last tuka bateri keta...
yg pastinya...
masa tuh aku masih bcinta dgn hubby...
so tntu la dah sah lama bateri tuh....

nasib baik la masa kejadian aku dgn BFF aku....
nak d jadikan cerita....
semalam (ahad la ngok) kakak aku buat mkn2 sblm puasa n bday anak dia yg no 3....
so aku pegi la dgn Iza BFF aku neh....
dengan redah ujan lebatnya....

kul 5 lbih camtu aku gerak balik...
tup2 kakak aku yg no 2 plak nak tumpang..
soh turunkan dia kat Pekeliling..
dia nak amik bas balik Temerloh...
( yer kwn2...kakak aku adalah single n bkerja di LHDN Temerloh yer makcik2 )
lepas jer drop dia.....

kami pusing2 taman tasik TTwangsa..
punya la ramai org..
niat d hati nak mkn ice cream...
jenguk punya jenguk..
cari punya cari..
tak der plak abg jual eskrem nih...
geram btul....

so kami pun balik dgn hampa....
aku bgtau Iza....trasa nak mkn Slurpee yg 7/11 tuh.....
then dia suggest g kat blkg Petronas keramat....
kat situ ada 7/11 katanya....
dah dapat apa yg d hajat...
kami pun nak gerak la balik sbb dah nak gelap..
dah maghrib kooooo.....

skali start tak idup...
2 kali start tak idup....
berkali2 start tak idup2 gak....
Inalillah..... keta aku da mampos..bateri da kong agaknya...
nasib baik aku dgn Iza...
kalau sorg.....mau aku melalak...
da la gelap2 kwsn tuh...
hubby dah la jauh..
saper nak tolong aku nokssss?

pung pang2 pung pang...
pk punya pk...
kol sana kol sini...
ader la penyelamat dtg tolong....
nasib baik kwn Iza ader dtg bwk jumper dia....

keter aku pun leh la gerak balik umah....
n pagi isnin nih..
aku masuk opis dlm kul 10.30am...
nak settlekan hal tuka bateri punya psal...
wokshop pun kemain lambat bukak...
panas...panas....

dugaan betul idup sorg2 nih...
hishhhh


p/s:hati mau kental...tp kdg2 menangis gak .....
hhuuhuhuhuhu