~Tabung Semalu SK~

Wednesday, October 28, 2009

~Terlepas sudah satu bebanan~

salamssssssssss.......
heheheheheh.....
rasa nak gelak sorg bila tgk tajuk entry aku kali nih....
bila tenung lama2...rasa nak nangis pun ader.....

ekceli....aku trus zasssss hapdet story nih elok jer aku habis prezent KMK aku....
kalau org gomen tuh tau la apa menatang alah KMK tuh kan..
sangatkan membebankan minda dan jiwa raga aku selama ni..
dan kerana KMK tuh jugak la aku balik kejer lewat pagi sorg2....

ko bayangkan aku kat opis tingkat 6 yg beso gedabak nih sorg2....
bangunan yg terkenal dgn ke "keras" an nya
sepanjang aku kat sini dah 3 kali aku kena tegur dek benda alah tu...
betapa berani dan gigihnya aku nak siapkan KMK nih kan....

ala.....tntu korg akan ckp KMK nih kejer kumpulan kan...
tp ko pklah sndri kalau yg lain kul 5 sharp dah tpacak kat punch card nak balik....
dorg ada laki...ada bini....ada anak2...
aku nih kan tak der sapa2... ( sob...sob...sob.. ..abg..balik la cpt...ayg pun nak ada laki gak..... )

dah la..
mls nak emosi2 lagi..benda pun da selesai....
dah prezent pada PERTANDINGAN KMK PERINGKAT KPWKM tadi...
14 teks mukasurat skrip tuh aku bc sorg2 k...
kering anak tekak aku rasa nak tersedak n batuk..
tp aku tahan n gagahkan juga agar nama baik unit aku tak tercalar...
kerana nama baik unit aku berada di bahu aku....
huhuhuhuhuh....( ayat x hengat! )

neway...aku bsyukur sgt....harapnya pengorbanan aku slama ni bbaloi ( celcom berbaloi baloi )

so tinggal satu jer lagi beban....
Program Memasyarakatkan Budaya Membaca anjuran unit aku di Rumah Budak Laki-Laki Tun Abdul Aziz Melaka pada 31 Oktober ini....dah tak berapa ari dah....
preparation in progress......skrip pengacaraan sdg dalam pembikinan...
nota pinta....LO...caterer...penginapan....set up...unit siaraya....khemah....gedebuk..gedebak...mcm2 agi tuh..
smua aku nak kena teliti....
(kenapalah Tan Sri dengan rela hati mencemar kaki nak rasmi plak... )
aku kena buktikan yg aku pun leh jayakan program beso mcm nih...caiyok!

korg doakan aku k....

tata

Tuesday, October 27, 2009

~Rindu kamu~

Salam alllsss.....
huhuhuhu
tetiba plak aku ader kan....
pelik kah?
apakah?

ekceli..
aku rindu korg ler....
byk benda aku nak hapdet..
tp tak berhapdet2...
btul2 sarat aku nih..
sarat dengan kejer n tugas yg btimbun2...

terkejar kesana..
terkejar ke sini....
melaka tuh mcm dah jd tmpt pemainan aku...
kejap aku kat mlka...kejap aku kat KL..
pastu kat mlka balik...

lagi tak abis program kat mlka nih..
slagi tuh la aku kena trun naik ke sana...
penatnya hanya Allah yg tahu....
balik pun tak tentu....

mana dgn nak pk KMK lagi...
aku buat slide...aku buat skrip..aku nak prezent....
betapa "berkaki lebarnya" (** berkaliber) aku kan...
smua aku nak sapu....
apa jer kejer yg ada...
smua aku nak pikul..
betapa bagus nya aku kan...
DAMN!

aku kerja ikhlas kerana Allah...
tp kekadang aku merungut jugak bila ramai yg mengambil kesempatan atas diri aku....
seolah2 aku tak bsyukur dgn tugas n amanah yg diberikan...
bebila aku tersedar yg aku tgh merungut dgn rezeki yg Allah beri..
cpt2 aku beristigfar....

"Ya Allah....aku terlalu kecewa dgn manusia2 ini yg menjadikan aku tmpt mereka melepaskan beban sendiri....kerana itu aku terlupa sebentar yang hanya Engkau Yg Maha Memberi rezeki...ampunkan aku Ya Allah....Sesungguhnya aku hambamu yg kerdil dan tidak berdaya........"

tu la korg..
aku da ckp...
aku tanak hapdet dlm keadaan bz gilos nih..
otak tepu...sarat..berselirat....
so bila dah hapdet tuh..
mula la melalut n emosi sndri kan....
padan muka korg dok kena join feeling2 dgn aku..
ekekekeke
sowe yer adik2....

oklah...driver da smpai..
aku nak gerak ke Melaka...
meeting dgn Pengarah JKM Melaka kul 9.00 am...
( kan aku da ckp....kejap aku kat KL..kejap kat Mlaka )

thanks kpd kwn2 yg tak jemu2 jengah blog aku wpun tak berhapdet..
saya syg kamu.... :D

tata


Friday, October 23, 2009

~Kemalasan~

salam allss....

sowe da lama tak hapdet....
aku bz gilos.....
jd sila bloghopping ke blog2 mber yg lain yer sbb blog aku mmg takkan berhapdet slagi stress kejer aku tak abis...

tata

Monday, October 19, 2009

~Demam @ Weekend~

Ini pic 1st date aku dgn hubby ( program JOM TAK NAK! @ Kenarianz)
miss dis moment damn much!


Salam oollllsssssss.....
amboi...bkn main lg korg..pakai bj kilat2...blabuci bagai....
opssss.....masih mood deepavali rupanya...
ekekekekek.....

erm...ari nih dah 30 syawal kan....
dah abis la raya.....ker ader yg sambung skali dgn deepavali+ raya+deeparaya?
kejap jer masa berlalu kan....

hubby g kursus.....
puasa...
raya...
deepavali....
hen dah nak raya korban plak...
hurm....
hubby pun sedar tak sedar dah nak abis kursus....
alhamdulillah.....

weekend aku yg lepas adalah weekend paling tak besh!
aku demam wey.....
tah la sbb apa..
agaknya sbb kena tegur kot...
yer la ko..
stay smpai kul 11 12 mlm kat opis sesorg ko ingat bagus?
so..lelepak jer la kat umah..
hubby pun tak balik..

org lain syok2 p open house....
syok deepavali..
syok kuar tgk wayang..
syok g kenduri kawen ( sowe k.yati sbb tak dpt g kenduri kawen adik k.yati....bgtau dia mar wish SELAMAT PENGANTIN BARU k )
aku jer yg dok tgolek atas katil sowg2....
huhuhuhuh sadis kan...

demam2 pun aku smpat la buat sikit2 slide show aku utk KMK...tak dpt nak buat byk sbb keadaan diri yg "weng" dan lalok....
at least sumtink kan...dr tak ader lgsung...


alhamdulillah...thanks kpd "my sis" sbb kasik external harddisc + celcom broadband utk kemudahan aku d rumah....u help me a lots!

so story ujung minggu aku adalah demam...deman...dan demam lagi....

korg plak aper cer? jom kongsi dgn aku....


tata


P/s: Cepatlah November.....

Thursday, October 15, 2009

~Pekerja Cemerlang~

yuhooooooo.....
anybody home...????
tentu la tak der saper nak view aku time2 cenggini kan..
masing2 cbuk ngan anak bini kan..
cbuk ngan laki....
dok memasak n mbasuh bagai...

tapi aku bleh plak hapdet blog kan....
aku kat opis lagik nih...
berat dah kepala aku dok buat slide prezentation nih...
so nak relese sat..
aku blog hopping la sesambil hapdet apa yg patut kan....

ko bygkan aku sorg2 kat tingkat 6 nih....
hoihhhhh....
dah la kol guard tak jawab2....
panas jer ati aku....

patut ker tak patut aku dpt anugerah cemerlang mcm nih?
ekekekekek
aku buat smua nih bkn sbb nama n nak tunjuk rajin..
tp ini smua tugas n amanah yg d berikan pd aku....
nama baik unit aku tletak d tgn aku..
wpun ada manusia2 lain kat unit aku....
tp aku pasti tanggungjawabnya lbih besar n berat d bahu aku...
kalau buat ikhlas krn Allah..
tentu sgalanya mudah dan lancarkan..
mudah2an Allah lindungi aku dr gangguan jin dan syaitan...( aku dah penah kena kacau beb! )

sambil buat kejer sambil pasang surah2 Quran....
bukak kuat2 sbb nak jauhkan prasaan takut n prasaan yg bkn2...
huhuhuhuhuhu
( ramai dah cop aku GILA KENTANG sbb brani dok kat sini smpai lwt mlm n kdg2 smpai lewat pagi )

  • 21hb kena submit hardcopy slide presentation
  • 27hb rehersal
  • 28hb pertandingan KMK peringkat kementerian
  • 3ohb rehersal Program Memasyarakatkan Budaya Membaca di Melaka
  • 31hb Hari sebenar Program

tak ker gila ko....
aku la presenter.....
aku la MC....
aku la...aku la...aku la....
masalahnya aku tak reti nak ckp tidak...

kerana KETIDAKRETIAN aku tuh....
mcm2 job dah tbeban kan bahu aku
AJK Biro Kebajikan
Penolong Setiausaha Agung KESKEB
Incharge Koir KPWKM lagik....
aihhhh
GIPANG (gila pangkat ) kah aku?
smua nih org yg calonkan..
mati2 aku menolak...
tapi aku tak berdaya....

hurm..
dah jd sesi luahan hati la plak kan..
huhuhuhu
oklah..
nak sambung wat slide...

tenang jer sorg2 kat opis nih....

tata

~KeBIZIan Kemelandaan~

Salam alllssss.....
heheheheheh lamanya aku tak hapdet kan...
erm....maaf la korg2 eh...
aku bz sgt....

mcm2 nak pk..
KMK la....Kempen membaca la....
Puisi la....
bcampur2....

dah minggu lps aku g KMK...
Selasa baru masuk opis....
smlm plak (Rabu) g PNM smpai ptg...
ader ptandingan KMK pringkat PNM...
ari nih masuk opis....
dpt plak info yg KSU nak g rasmi program kempen membaca aku nanti...
hah...gelabah biawak aku....
ingat TKSU jer yg nak rasmikan....
so tak der la protokol sgt..
tp bila dah Tan Sri KSU yg nak p rasmi...
mcm2 benda la yg nak kena buat...smua kena well prepared....

yg KMK plak...
hardcopy kena anto 21hb nih....
lawan plak 28hb....
slaid tak siap...skrip pun tak prepare..
what do u expect????

GILA stress aku....

mungkin ader yg tak paham aper aku citer nih kan..
apa2pun aku nak mintak sowe kalau korg terjah blog aku tp takder hapdet..
aku mmg bz sgt2....
hati nak hapdet...
tp bila nak type jer...
trus mati idea...kejer plak dtg tak putus2....
so...tinggallah blog nih bsawang jer..

nanti aku da load pic dr cam aku hapdet blog secara pelan2 kayuh k...
korg bloghopping la blog org len dulu eh...
taking care....

tata

p/s: kenapa ko terasa diri ko lalang kalo ko bkn lalang? knp ko terasa diri ko anjing kalo ko bkn anjing? tlg pk kejap....

Sunday, October 11, 2009

~Di Atas Sejadah Cinta~

Puisi nukilan Habiburrahman El-Shirazy (Ayat2 Cinta,Di atas sjadah cinta, dll)

Khas buat engkau SUAMIKU



Wira hatiku,
Tiada siapa yang tahu,
Bahawa kasih ini ku tujukan padamu,
Meskipun kurasakan mustahil untuk kugapai,
Tetapiku tahu Allah Maha Mengetahui hasrat hatiku,

Wira hatiku,
Padamu terhimpun pekerti tinggi,
Padamu tergambar kelembutan dan kebijaksanaan hakiki,
Senyumanmu manis menenangkan hati,
Bicara lembut menawan hati,
Hatiku yang satu, hanya untukmu ku abadi,

Wira hatiku,
Sedari awal kulihat dirimu insan mulia,
Terlalu baik buat diriku yang hina,
Tapi diri ini menyintai kebaikan dan keindahan akhlakmu,
Lantas padamu kuletakkan harapan,
Adakah kau tahu, adakah kau merasai insan daif ini menangis dalam kerinduan dan
penuh pengharapan.

Wira hatiku,
Tidak mampu ku sampaikan bicara hati ini,
Meskipun cinta dan perhatian daripadamu ku dambakan,
Terasa betapa kerdilnya diri ini,
Tetapi tidak layaknya untuk memiliki hatimu yang suci


Abang..trima kasih kerana sentiasa di blakang ayg ...menyokong ayg walauapapun...
terima kasih kerana mmberi sepenuh keprcayaan dan mempertahnkan ayg dalam dugaan yg mendatang ini...
ternyata...tiada apa yang dapat menggugat ikatan dan rumahtangga kita...
persefahaman dan kasih syg yg wujud antara kita...kerana Allah...

Friday, October 9, 2009

~Aidilfitri @ KPWKM~

mkn...mkn...mkn

boss geram ngan pp bb tuh :D


tukang jaga pintu :D


farah n i


MC 4 da day


MC scara berduet dgn Bro Ayie



nak interprem gak
b4 da event

press conf la pulak...


mkn mkn lagi...

mcm2 adaaaaaa....





ini adalah kamus bergambar....

sila baca sndri caption bg setiap gambar :D


tata

~KD Sri Inderapura terbakar!~

erm.....
ada lagik entry dr aku kan.....
ekekekeke

tak per la....
sblm g kursus nih kan...
aku post dulu apa yg aku ingat...
kang lupa+malas....
mmg dah tak hapdet la blog aku nih jawabnya kan....


smlm pepagik lagi hubby dah msg....
bgtau KD Sri Inderapura ( KDSI) terbakar....
KDSI nih kapal pengangkut terbesar TLDM tau...
hubby ckp ini kali ke 2 terbakar..
yg 1st dulu masa 2002.....
masa tuh hubby ader kat tmpt kjadian...
dan smlm sekali lagi kapal tu tbakar.....
pun hubby ada gak kat tmpt kjadian...
kebetulan kan....

lucky sbb hubby tak tlibat secara langsung dgn tragedi ini....
so...rosaklah 1 aset ketenteraan n keselamatan negara yg kununnya hebat ( mahal wey...)

Al-WIKIPEDIA KD INDERAPURA :
KD Sri Inderapura, nombor pennant 1505, ialah kapal pendarat Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang dibeli daripada Amerika Syarikat pada 16 Disember 1994 dan sebelum itu dikenali sebagai USS Spartanburg County (LST-1192).

Angkatan Jenis: Kapal pendarat (LST)

Kelas: Newport

Pembuat: National Steel & Shipbuiling Company, San Diego, Amerika Syarikat

Ditempah: Mula dibina: 7 Februari 1970

Dilancar: 7 November 1970

Ditauliah: 31 Januari 1995

Khidmat: Skuadron LST, Flotilla Bantuan

Spesifikasi Sesaran: 8933 tan (berat penuh)

Panjang: 159.11 meter

Lebar: 21.34 meter

Draf kedalaman: 5.8 meter

Dorongan: 6 Diesel 16000bhp pada dua shaf, dua Controllable Pitch Propeller

Kelajuan: +20 knots

Persenjataan:
Peluru berpandu: tiada
Meriam: 4x meriam 3 inci/50 kaliber ganda dua, 1x Phalanx CIWS 20mm
Torpedo: tiada
Anti kapal selam: tiada

Penderia: Penjejak udara, Penjejak permukaan, Navigasi, Kawalan Tembakan: tiada data
, Sonar, Peperangan Elektronik

Helikopter: tiada, platform untuk 1x helikopter

Anak kapal: 210 kelasi, 14 pegawai + pasukan marin seramai 400+ orang


p/s: juz 4 sharing info only...
tata

~Away 4 KIK~

Salam alllsss.....
thanks sbb korg jenguk aku.....
wpun aku tataw saper yg jenguk aku.. ( aku agak2 jer sapa yg masuk :D )
n kepada si langau beso yg tanpa segan silu masuk blog aku..... ( ko bleh blah!)
sowey tak byk hapdet lately....
aku bz hamat.....

nih pun aku masuk kejap sbb nak inform yg aku akan g kursus kat AFamosa Melaka mulai ptg nih smpai isnin dpn.... ( 9-12/10/2009)

so kalau tak der hapdet dr aku tu...pepaham jer la eh...
( cian noly windu kat aku kan :D )

kursus yg aku nak g nih bkn kursus suka2...tp kursus yg mbebankan minda n jiwa raga...
berat jer ati nak pegi...haih....knp la d takdirkan aku jd ktua kumpulan...kalau tak...leh aku excuse.....huhuhuhuhhu

oklah korg.....
selamat bhujung minggu k...
jaga diri....
buangkan hasad dengki..... ( pesanan khas utk si langau beso )

tata

Tuesday, October 6, 2009

~Exam PTK~

Salam alll....
sihat ker korg?

nih aku nak story ttg exam PTK smlm....
gila weyhhh....
utk skim aku 2 org jer amik...
aper ke hal nya....
mana yg lain..
dorg tak amik PTK ker wey?
atau aku yg exited nak amik PTK?

huhuhuhuhuh
minah sorg agi tuh dr MPPJ ker MPAJ tah...
dia pandang aku...
aku pandang dia....
bleh mcm tuh?

dewan serbaguna INTAN Bukit Kiara tuh mmg la penuh...tp penuh dgn manusia yg amik skim lain...
pereka la..
penari budaya la..
penerbit rancangan la..
juruteknik la...
kami 2 ketul jer dari skim LS ( Library Science )
exam start kul 4..abis 4.40 ptg...

yg bestnya...kami 2 org kul 4.20 dah submit jwpn n dgn slamber angkat kaki kuar dr dewan peperiksaan...
semua org pandang2...
dah la kami dok depan skali...
tsengih2 n tkulat2 la aku mengatur langkah smpai ke blkg..
heheheheh

hopefully aku pass la exam ni...
korg2 pun doakan aku k...
aku da buat yg tbaik yg aku mampu..
slebihnya tawakkal jer la...

tata

Monday, October 5, 2009

~Tenet mengong + entry tertunggak~

Salam allssss…..
Sihat ker korg….
Tgh buat aper tuh?
Thanks eh korg sbb slalu jenguk blog aku…. ( selalu ker? )
Yer la kan…korg jenguk blog aku…sama la mcm korg ziarah aku kan….
Sbb blog nih smua story ttg pjalanan idup aku….
Mmg korg tak jumpa aku…tak kol aku…tak sms aku…malah ada sesetengah tuh yg mmg tak kenal pun…hanya kenal di ruangan maya nih jer kan…
What eva pun…thanks sbb korg smua support aku utk trus berblogging….

Kita masih dlm bln syawal….so kalau syawal=raya!
Tapi aku dah tak der aura raya dah mcm memula dulu…
Ari tuh syok la raya sbb hubby ader….bkepit jer….
Bila hubby dah balik Lumut….
Mood raya pun padam….yg tinggal….HANTU RAYA jer! ( weyhhh…aku tak bela hantu k ekekekekekeke )

Hurm…smlm aku dpt surat…. (bukan surat cinta ya adik2…)
Surat panggilan peperikasaan…..
Aku nak exam PTK 6/10/2009 nih….
Haiiihhhh…..apa pun tak baca..ekceli tataw nak baca apa…..
Tawakkal jer la eh….bak kata nadia AF….REDAH JER!
So…kpd kwn2 sperjuangan…..(kalau korg follow blog aku la kan… ) korg amik PTK tak kali nih? Jumpa kat INTAN Bukit Kiara nanti k :D

Smlm jugak aku dpt surat….surat yg ke 2 ni plak surat arahan….
Aku kurang gemar sikit dgn surat nih….
Tp memandangkan akujanji aku dulu….
SAYA YANG MENURUT PERINTAH!
So…aku ikutkan jer la…..
7/10/2009 nih aku d arahkan menjadi MC (master of ceremony ) untuk Majlis Sambutan Hari Raya KPWKM….kali ni aku d gandingkan dgn En Saiful Azli ( Bro Ayie) pegawai syariah…
Aku sbnrnya da tak der ati nak mengacara….
Tp memandangkan ini suma arahan… ( trus kuar surat jer…bkn nak tanya aku dulu! )
Terpaksa lah kan….korg tntu maklum kenapa aku tawar ati dgn bidang pengacaraan nih kan…so…Lu PK la sndri…

Oklah korg….lately tenet n server kat opis aku mengalami kecelaruan mental…so kalau korg refresh then blog aku masih tak hapdet2 tuh..maaf bebanyak la yer…
Bkn aku mls hapdet..tp tenet problem ( alasan lapuk weyyyyyh! )
Ni pun aku type kat word dulu….bila tenet ok kejap…cpt2 aku cut paste n publish sblm tenet mengong lagik kan….

Tata
p/s: thanks Iza dtg braya + temankan aku yg kegersangan huhuhuhuhuhu

p/s : ini adalah entry lapuk...tlg jgn salahkan aku...salahkan tenet kat opis aku yg mengong!