~Tabung Semalu SK~

Thursday, December 31, 2009

~Good Bye 2009...Welcome 2010~

Salam  ollsss.....
sihat  ker  korg?
bcuti  ker  masih kejer?
kat  opis  aku nih lengang  jer...
ramai  yg  bcuti..yer  la  kan..ujung2  tahun ni...

aku nih  jgn  kata  bcuti...lom  bln  12  pun  cuti aku  dah abis...
so  camno aku nak  bcuti....
yer  la ...tahun  ni  byk  sgt  cuti...yg  paling  ketara...cuti  kawen  la  korg2  yer...

aku  dok  blog hopping  sana sini...
smuanya  kisah  selamat  tinggal  n  slmt  datang...smua  entry  pasal  2009 VS 2010...
aku  pun  turut  bjangkit  penyakit  tuh gak..
rasa  nak  post  gak ttg  2009-2010..
tp  tataw  plak apa  nak tulis..

yg  pasti...setahun  2009  yg aku lalui  ni..
smuanya  meninggalkan  banyak  kisah  suka  dan  duka...
alhamdulillah...
tahun  2009 juga  menyaksikan  aku  disatukan  dengan  lelaki  pilihan  hati....
2009 juga  telah  menukar  status  aku  dari  CIK  kepada  PUAN....

harapan  utk  tahun 2010  plak  supaya  aku  diberi kesihatan  yg  bpanjangan...tanak  idup  bgantung  kat  ubat  lagi...
pastu  nak ada baby....kembar  lagi  bagus :D (impian hubby  nih )
tak  lagi idup  bjauhan  dgn  suami...dan  yg  terbaik  utk  rumahtangga  aku...

tanak  la  bharap  yg  mcm2..
bimbang  tak  tertunai  n  tak  tercapai..
cukuplah  Allah  tak  penah  lupakan  aku  sptmana  aku  tak  pnh  lupakan  DIA....insyaallah
moga  2010  juga  menjadikan  aku  lebih  baik  dari  aku  yg ada sekarang  dr  smua  aspek..insyaallah.....

so...kepada  smua  kawan2  yg  mengikuti  blog  aku nih...aku  mendoakan  yg  tbaik  juga  utk  korg...smoga  korg  bahagia  selalu...

SELAMAT  TINGGAL  2009

SELAMAT  DATANG  2010

tata

Wednesday, December 30, 2009

~Kosong~

Hati  n fikiran aku adalah
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
KOSONG!
*
*
*
*
*
*
*
*
sekosong2nya....

~Perhimpunan bulanan KPWKM~

salam  olss.....
selamat  tengahari....
lewat  sket  aku  post  ari  nih  sbb  tgh  selesaikan  apa  yg  lebih  penting..
blog  letak  tepi  kejap..
hehehehe

lagipun  tak der  story mory  yg  hangat  n best  nak  citer  kat  korg  smua....
so  aku hapdet  jer  la  entry  basi  la  k ( asik2  entry basi  kannnnnnn!  )
mujur  ada  dr  tiada...tak  gitu?

heheheheh
nih  masa  aku  jd  EmCee  utk  Perhimpunan  Bulanan  kat  kementerian  aku  ari  tuh..
brapa  ari  bulan  tah.....
nyanyuk  dah aku  neh....
opssss...21/12  ari  tuh....
kali  nih  aku  berduet  dgn  Malia....
tp  sygnya...pic  kami  tak  plak  d  snap  oleh  photog...
huhuhuhuhuh
korg  lyn  pic  yg  ada  jer  dah la..
okes?

tata

dengan  Lelaki  Idaman Malaya

kak lin, wan &  sheena

da MC yg demam

jemputan mula  memenuhi ruang

menunggu  Menteri  datang

dah  datang pun yg d tunggu.....

salam...salam...

kasik  ucapan  dulu....

da  crowd

kakitangan  KPWKM

da nak balik....

da  team :D

Tuesday, December 29, 2009

~Mee Udang @ Pulau Sayak~

Salam  olllsss.....
idup  lagi  korg?
heheheheh
aku nih haaa....
asik  demam jer...
tanak  kebah2...
pastu  batuk  n selsema....
malas  da  nak mkn  ubat....
tak mo  tambah  lg bilangan  ubat  yg aku  kena  mkn  stiap  ari...
bosan  seyyyy!

tadak aper  pun  nak  story...
cuma  masih  bkisar  ttg  balik  kg  bercuti  minggu  lepas  sempena  krismas...
juga  meraikan  majlis  pertunangan kakak  aku....
mlm majlis  tuh....
aku  bwk kawan2  kakak  aku g  jln2  tgk kg  aku....
yer la  kan..
kakak  aku  tuh  darah  manis....
tak leh  kuar  mlm2  n  menggedikss  mcm  kami  dah..
kami kan  single....**  winkkksss    ( hakkk  tui....aku  nih single  la  sgttttt!  )

so  bwk  la  dorg  jalan2  tgk  tmpt  tsunami  n  p  mkn  udang....
yg  kat  tmpt  tsunami tuh  tak plak aku amik  gambo  sbb  ader  pasar  malam  kat  situ..
takkan  la  kami  nak  posing  bagai celah2  payung  n  tmpt  bakar  sate  org  bniaga  tuh kan... :D

so  kami  terus  p  mkn mee  udang....nama  tempat  nih  PULAU  SAYAK  k  korg2....
kwn2  kakak  aku  nih  excited  sgt nak  mkn  sbb  dorg  kata  slalu  dgr  org  crita  ja..
so.....jom  ikut  aku..
aku  bwk  tmpt  baikkkkkkk  punya..
kat  sini mmg  femes  amos  la  mee  udang dia....
udang  adalah  beso2  n  terbaik  dr  laut  ngkooooo....
mee  udang  biasa  harga  RM6  sajork...dan  yg  special  plak  harganya  RM10...memang  berbaloi2  la....
(kalau  ader  yg  nak p..sila  kontek  aku  ya..heheheh  )

kami mkn  mee  udang  biasa  sajork....tp  itu  dah  cukup  berbaloi...
dgn  tiupan  bayu  laut  d tepian  pantai..
hembusan angin  sepoi2  bahasa....
perghhhhhhh! wa  cakap  lu...memang  nages  la  sapa  yg  tak mkn mee  udang  nih... ( sajer  buat  korg  kecur air  liur :P )

layan  la  entry  mkn2  sedunia  aku nih k...

tata

da  kedai

da  tourist  guide

menu  suda  sampaiiiiiii

mee  udang  yummy!


ko  tgk  udang2nya....

bukan main  lagi  adik aku dok susun udang dia :)

mkn  tak pandang  kamera  dah  :D

habiskan mee  dulu..pastu baru hayati  udangnya :P

inilah  hasilnya.....

tinggal  kulit  sajork! berbaloi2.....

Monday, December 28, 2009

~Jalan2 cari makan~

kawan2...
hapdet  bab  makan2  plak  la  yer....
yg pastinya  gambo  kompom  banyakkkkkkk...biar smpai  juling  biji mata korg..
hehehehe

ni  story  cuti  krismas  lepas.....
aku kuar  dgn kakak n  kwn2 nya  kuar  cari  brg2  utk  majlis  petunangan kakakku  keesokkan harinya....
nak  cari  kek  la...buah2an  la...riben  la...mcm2....

sorg  kwn  kakak  aku  tringin nak mkn  laksa  penang...
so  harusla  bjalan2  n  cari  laksa  kan....
da  la  panas2  tuh..
kalau  dpt  mkn laksa  dgn  cendol  sedap  gak kan...

so aku sebagai  dreba  nih...
pusing  la  kesana kesini  cari  laksa...
byk  kedai  yg  tutup  sbb  cuti  krismas  kan....
so  roger2  la  kakak  ipar  n abg aku  yg  mmg  familiar  area  Bertam  n Kepala  Batas  nih....
dpt  la  1  lokasi  yg  best..
so  untuk  membuktikan  ke"best"an  laksa  kat  sini....

layan  la  gambo....
tp  mmg  tak  dnafikan...
mmg  nangis  la  laksa  kat  sini....laksam  pun  gila  sedap...
dah  la  mkn kat  sana..
pastu  siap  bungkus  balik umah  agi...
gila  punya  penangan  laksa  kat  kedai  ni...

so  kepada  yg  nak  tau  lokasi....
silalah  ker  kiosk @ BERTAM  yer  kawan2..
ala..dekat2  dgn  Penang  Golf  Resort  tuh....
kalau  ikut  highway  utara  selatan..
kuar  tol  Bertam....amik  kiri...terus  jer  smpai  ko  nampak  Kiosk  nih kat  sblh kanan ko.....
silalah  cuba  menu  d  sini..djamin  puas  ati.... ( promo nih free  yer... )

tata

my sis

my sis`s fwen

D`ANN NOODLE  HUT

da menu

laksa penang

gilo  sedap  weyyyy

mkn...mkn...mkn....

laksam  pun  nangis  punya sedap

licin  smpai  tonggang2  mangkuk :D

~Happy Birthday 12th + Happy Anniversary 13th~

salam  olllssss....
entry  dedicated 2 my sista  n  fmly....

25 Disember 1997
Lahirlah  twin  nih...
Shahizah(kakak)  n  Shahirah (adik)
HAPPY  BIRTHDAY  TWIN!  yang  ke  12  tahun....

dan  pada


26  Disember 1996
kakak  aku  kawen  dgn  pilihan  hatinya....
HAPPY  ANNIVERSARY ! yg  ke  13  tahun

so  dorg  pun  nyelit  skali  berfoto  gedik  masa engagement  kakak  aku...
potong2  kek  bagai...
mentang2  ader  pro-photog.....amik kesempatan  la....

layan  gambo  jom!  zassssssssssss

tata

cake 4rm  Secret Recipe(SR)

cbuk2  nak amik  gambo

BIL,Shahirah,shahizah,my sis, shahir, shazwan, abg rizal n my sis (azah)

dorg  lagik

potong2  kek

si kembar

gelojoh btoi!  :d

aku  dok  d  penjuru  tuh  sbb  sdih  tringat  hubby  ...uwaaaaa

~Aku = Babysitter~

kawan2..
masa  majlis  pertunangan  kakak  aku...
aku  adalah kurang sihat...
bkn kata  bdn jer  tak  sihat..
emosi  pun  tak  sihat...
yer  la  ko..
asik  tringat  hubby  aku  jer..
haiiiihhhh.....

so  aku  amik  part  jaga  budak2  la...
dah  mmg  patut  jd  mak  budak  pun..
cuma  rezeki  jer  lom ada....
syoknya  tgk  muka  suci  baby2 nih  waktu  tdo....
dua2  baby  nih adalah anak  kepada  rombongan  tunang kakak  aku...
dorg  tgh mkn kan....
so  aku  n adik aku amik  la  dorg...kasi senang  mak  dorg  nak mkn....
buat  kejer  khidmat  masyarakat  plak kan...

so  tgk  gambo  yg  aku snap jom!

tata


putih melepak...geram aku!

suci jer muka  dia  :*

cubaan  utk  tdokan baby nih

ajak posing smpai nangis2

baby nih da  tdo...

mcm2  gaya  tdo haiiihhhh

mcm nak terbang  :D

ada  gaya  nak jd mak budak tak?

tuan blog harus ader...

~Masak2 @ Kampung~

yuhooooo.....
memandangkan  entry  pertunangan kakak  aku  dah  kuar..
so  ini  plak  entry  masa  kitorg  sepah2  n masak2  utk  menjamu  tetamu  yg  dtg  dari  jauh....

smua  menu  dimasak  sndri  secara  gotong  royong......

menu
nasi  putih
masak lemak  labu  manis
kari  daging + kentang
pekasam  goreng
kerabu  taugeh +perut
sambal  belacan
ulam2an

pencuci mulut
dadih
tembikai
pisang
pulut  seri muka
muffin

minuman
air blackcurrent

syok  ooo  suasana  masak  ramai2  nih..
mcm2  karenah..
yg  budak2  cara  budak2...
yg  mak  budak  cara  mak budak  plak..
yg  bapak  budak  lagila hampeh...

so jom  cuci  mata

tata



dok  potong  tembikai

dok masak  kari

goreng  perkasam

bertungkus  lumus

lap2  pinggan

susun menu  atas  dulang

menu  terhidang