~Tabung Semalu SK~

Thursday, February 11, 2010

~Semalam yang kejang~

ish....tajuk.......
nasib  baik kejang...kalau  kejung...hah!  saper  nak  jawab?
hehehheeh...
smlm  tak  der  entry  kan...
sbb aku  pun  tak der  kat  opis....

itulah  kalau  Miss P  datang...
aku  akan  MC  dan  MC  yg berterusan..
pastu  asik kejang...tunggu nak  kejung jer  blom lagik...
nasib  baik la  hubby  memahami  n sntiasa  ada....

sakit  giler  weyh.....
sbb aku  nih  bkn  normal  mcm  korg...(dr  sudut lain aku adalah normal  ya  kwn2...... )
Miss P  aku  nih  malu2  jer  nak  dtg  jenguk aku...
7 bln sekali...
setahun sekali...
tak  tentu...ikut  suka mak  bapak  dia  jer  nak  dtg atau  tak...
so  bila sekali  dia  datang...
mmg  sakit kaw2  punya...
siap  leh  pengsan2!

mcm2  ubat  da  mkn..
cara kampung apatah  lg...
mcm2 doc  juga aku  da  jumpa..
still  gak  mcm  nih...
( korg ader  tips  utk  aku  ker? meh la kongsi...cian kat aku....)

nasib baik  la  hubby  tak  byk  bunyik....
aku  buat  muka  dgn  dia..
marah2  dia..... (  kata  mood  swing kan...harus  la  sentap )
ada  jer  tak  kena...
tapi  dia  tetap  cool  jer...
jap2  dia  urut  pinggang...
jap2  dia  sapukan minyak  kat  perut....
jap2  dia  picit2  badan...
huhuhuhuh
(rasa  bsalah plak  sbb  dok marah2  dia  tak tentu  pasal... )

yang  paling aku terharu...bila  mlm...
aku  bertungkus  lumus  utk  tido..yer  la kau...sakit  sgt2..nak  tdo  pun  tak leh...
kejap2  jaga...kejap2  jaga...kejap  pusing  kanan..kejap  pusing  kiri...
haiiihhhhh....cpt  jer  hubby  tanya...knp...?sakit  kat mana...?nak abg  urut  ker....?nak  g  toilet  ker...?nak  air  ker...?
huhuhuhuhu
aku  tjaga  jer...hubby  dah  menggelabah...picit  sana...urut  sini...cian  dia...tak  tdo rupanya hubby aku  nih....( sobb...sobbb....terharu aku )
dok sapu minyak panas  kat  kaki aku  yg selalu  kejang....
teringat  plak  siang  td  marahkan  dia  tanpa  sbb...
ayg  mintak maaf  eh abg... ( cit...mcm  laki  ko  baca  blog  ko..heheheh )

tata

p/s: kang  ader  plak  yg  meroyan  dok komen kata  pasal Miss P  pun  nak  bikin entry...aku  punya  suka  la weyyyy!

Terima kasih abg....**sambil lap airmata**

4 comments:

zuwaidah said...

luahan hati seorang isteri....rumusan citer kat atas, sayangilah suami anda

:: imanja :: said...

salam mar,

penah cuba bidadari tk keluaran dcl?...k.sue ni period regular tapi sengugut mmg giler babeng...dr skolah lg smpai la dah kawin ni [rasanya biler dah kawin lg teruk]...tp lepas dok amalkan alhamdulillah sengugut kurang sket...pastu dgn botol ke2 dah berjaya peknen...

p/s : mar leh tgk kat entry yg lepas...ada stowi psl dcl ni

SeMaLu SK said...

maksu....yer la kan...pesanan dr penaja...TQ heheheh

SeMaLu SK said...

kak su...mar ader dgr ttg bidadari nih....
tp lom cuba...
mar dah baca entry kak su ttg bidadari nih..
mar akan try nanti....terima kasih kak su....