~Tabung Semalu SK~

Wednesday, May 5, 2010

~Wasiat dan faraid~

tetiba  tajuk mcm hampeh....
apa  kaitan  tajuk  dgn  entry aku  neh?
hehehehehe
ekceli nak mintak  maaf  kat  Amir & Myna, dNa  dan fikaryna
sbb  lambat  buat  wasiat  yg  dia  anto  nih...
wasiat  yg  diforward2  la korg....
tntu  da  tgk  kat  blog  kwn2  len  masa  blogwalking  kan...
aku  pun  kena  gak wasiat  nih..
tp  aku  lom nak mati  "pergi"  yer
dan sila  abaikan  faraid  yg  cuba aku  kaitkan  dgn wasiat  ini..
tak der  apa2  yg  bkaitan  pun
so..mari  jwp maksiat  wasiat  dr  mereka



1- Thank & link the person that gave you the cow.

Thanks  Myna, ryna n dNa ..bg  mar  lembu  sekor....tp tataw  nak bela  kat mana...sbb  mar  dok  umah  flat  jer...heheheh


2. Bagi balik wasiat ni kat 7 orang blogger yang paling aktif atau 7 yang paling tak aktif.


  • Pn. Ctnurkhijah
  • Encik  Sukiman
  • Puan  Farzlyn  Kerengga
  • Puan Rabiah Ali
  • Puan Hafiza  Razak
  • Puan  Risanur
  • Encik Shoffee
haaa...kepada  nama  kat  atas  tu...sila  bayar hutang anda  kepada  saya...heheheheh



3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat ni dari orang kaya kg sepening lalat.


Kawan yang di senaraikan.. macam yang duk kata kat step 3, wasiat ni mai dari orang kaya kampung sepening lalat. harap maklum :p


4. Cerita 3 perkara, apa yang anda selalu buat sambil tengok tv.
Kalau  citer  best....aku  tgk  tak  toleh kiri kanan....


Kalau  tak  best...aku  pegi  dapo...pegi  bilik air....iron baju...gaduh2 manja  dgn hubby....borak2  dgn  hubby  or aku akan  kol mak aku  gosip2  :D




5. Bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan.
banyak  la....sejak2  aku  kawen  dgn  hubby  nih...makin  byk  plak  makanan  pelik  dr  sarawak  tuh masuk lam  perut  aku..huhuhuhu...


6. Cuba bagi tau berapa orang kawan anda kat FACEBOOK.
5 rat ++


7. Camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...kat mana?
Ops...kami  jumpa  kat  kedai  mkn  kat  area  Jalan  Semarak, KL....Umah sewa  aku  dekat ngan  MINDEF...hubby  br  balik main  badminton...singgah  kedai  bwh umah aku tu  utk minum2...aku plak  br  balik keja...tapaw mkn kat  kedai  yg sama....pastu  ada  sorg mamat ( kawan  hubby)  dtg kata nak bkenalan..mintak no  tepon...rupa2nya  hubby  yg  soh mintak sbb dia  sangat perasan  pemalu....

dr  situ la  cinta  bputik...seterusnya  korg  sambung la  sndri  :P


yahoooooo....dah  abis  wasiat  d jawab....kalau  yg takder  dlm  list  tu nak buat  juga  wasiat  nih...di persilakan..amat di alu2kan....isi masa senggang...

tata

p/s: kalau  ader  yg  tag  aku  tp aku  lom  jawab..tolong  bgtau  eh...mana  la  tau aku terlepas pandang :D

1 comment:

Amyna said...

ehh x ada apa yg salahnya mar, myna pun faham..kita kan busy dengan tugasan harian.. apapun thanks ya mar, sudi menerima & berkongsi wasiat nie dgn kwn2 yang lain...