~Tabung Semalu SK~

Wednesday, March 31, 2010

~Hai makcik! Saya Aqif Fikrey~

Ini  pun  anak  abg aku...tp  abg aku yg no 2....Chichada  tuh anak abg aku no 3...
panggil Aqif  kat  budak  tecit  nih....
nakalnya...Ya  Robbi!
lari kesana...terjun kesini....
yg best...dia  nih  pesen  tarik2  tangan...
nampak  jer  tangan  org...
dia  akan  pegang n tarik  jer  org tu  ke mana  yg  dia nak...
so masing2  kat  umah...kalau  Aqif  ada...
smua sembunyikan tangan  dlm  baju...
pastu  ramai2  gelakkan  dia  bila  dia  nangis  sbb tak jumpa  tangan 
heheheheheh


geram aku  weyh!
bulu mata  lentik  mcm  fomfuan!
bulatnya mata!
rambut  belah  tepi  tuh  :P
gg  tadak :D
makin hensem n mashem :D
Aqif  with ayah
Aqif with pak wit

tp  budak tecit nih baik jer..
kalau  ayah n  umi dia  tinggalkn dia  pd  mak aku....
rilex  jer  dia  dok ngan  tok dia...
tak der la  nak  nangis  yg  smpai  mcm  hesteria  tuh kan.. :D
aqif nih ader  2 org lagi abg....

Aqil Fikrey   dan  Haziq  Fikrey

kang aku  buat  entry  pasal  budak  2  org  tuh plak  k...

tetiba aku tersedar...pehal yg aku  dok  hapdet  pasal  budak2  nih  eh?
agaknya  aku  windu  sgt  kat  dorg..
insyaallah...ujung  minggu  nih  dpt  la  jumpa  dorg  masa  majlis  kawen kakak  aku  d Temerloh nanti...
miss  u  damn mucho  my  beloved kiddos!

tata

p/s: Hubby  aku panggil Aqif nih  Engku  Aqif  sbb dia  nih tak  tahan panas...tdo nak  ekon semedang..mcm  anak  tengku2  kerabat  :) ( ayah  n  umi  dia  jgn marah  arrrrr  :P )

~Nama saya Nor Shuhada~

tetiba  rasa  nak  buat  entry  utk anak sedara  aku....
comel  sgt....geram  aku  d buatnya....

keletah  dia  buatkan aku n  hubby  mengetap  bibir...rasa  nak  gigit2...
( dalam ati  dok bermonolog...bila  la  nak  ada  suami anak  sendiri... )

kami  panggil dia  Chichada...
muahahahah
cute  kan....
dia  nih anak  abg  aku....
so  layan la  pic2  dia  yg terlampau nih k :D

tata

chichada!
gadis pokok kelapak!
hubby  dlm cobaan  utk menggigit!
masa  ari aku btunang
dah beso dia...with my sis
chichada  n  ibunya

~Berapa kali nak cucuk daaaaaaa...~

uwaaaaaa......
sakit  la  bai.....
ni kali ke  3  dah aku kena  amik darah minggu  nih....
kalau  tak sakit  tak per....
sakit gila  tu dowh!
bukan sekali  2  cucuk.....
sebelah kiri  3  kali...
sebelah kanan  2  kali....
kes  cari  urat  tak  jumpa..
agaknya  urat2  aku  dah  lari  sembunyi  bwh lemak2  aku...
takut  nak kena  cucuk....
haihhhhh....!

td  pun  g  HUKM  lg...
kena  amik darah  lagik....
n word  paling  menggerunkan aku  adalah  bila  doc  ckp

"kalau masih juga  tiada  perubahan, saya terpaksa  operate  awak"

hoih! operate? takut!
kalau  opera  aku  suka  la....
kalau Oprah  Winfrey  lagik aku  suka... ( apa  ko melalut  daaa  )

tak  per  la  doc.....
belah  la  saya
hiris  la  saya..
asalkan  saya  sihat..
asalkan  sy  boleh  beri " tanda  cinta" saya  pada  En Hubby....

ko nak  tgk  gambo?
non adoooo
esok la  aku masukkan  k..
sbb ari nih  tak  bwk  cable :D
majuk?
nak  gak  tgk  muka aku  yg  comel ini?
nak  amik ni!


sila muntah beramai2!

tata

p/s: tak sabar  tunggu  fmly  swak  datang KL...huhuhuhhu

Tuesday, March 30, 2010

~Baru habis bersiaran~

tajuk...tak  bleh  blah....
bersiaran kejadahnya apa....
aku baru abis  MCing....
seperti  biasa...
mengacara  majlis  yg biasa2 di kementerian ni....
tapi gambonya  non  adooooo
dorg  yg  datang  jer  yo o yo o  amik  gambo  sana  sini....
aku  pun  tumpang sekaki..
dah  dorg  nak  sgt  bgambar  dgn  pengacara  majlis  yg  vouge  nih kan..
muahahahah ( masuk bakul angkat  sndri )

hahahahahahaha
tu jer  la  nak  bgtau.....
otak  tak  bleh  bfungsi  sbb sejuk  sgt..
ujan  lebat gilos  kat  luar....
tetiap  ari ujan lebat  cenggini...
musim tengkujuh agaknya...
jgn la  patah  lg  plat  keta  aku...
asal  langgar  banjir  jer  patah..
asal  patah  jer  langgar  banjir...
apa  nak  jd?

tata

~Award berganda~

baru jer  aku  post  entry  ttg award kan...tup2..ader  lg  award  aku  dpt...heheheeh
jenguk  blog  rDna CayuNk ader  plak award  nih...
musim org  bagi  award agaknya...
heheheheh
sama  naik  ngan anugerah  Academy award  layaknya..
tak mau kalah :P


top blogger 2010  kak non.....!
mmg  tak bleh blah...
aku nih baru ja  bjinak2  ngan blog....blog nih pun lom  dpt aku jinakkan....
masih  liar baru.....entry pun kjap  ado..kejap  takdooooo.....
tak layak  nak  d  award2kan...
neway...thanks  eh  dNa....
thanks  sbb  slalu  jenguk n  komen  blog akak

tata

p/s: dNa...akak doakan apa  yg  di angankan tu jd  kenyataan...jgn lupa  bgtau akak  kalau  betul  berita  gembira  :D

Monday, March 29, 2010

~Terima kasih Wanie@Teratak Ibu

wah....wah...wah....
tetiba  masa  bloghopping....
aikkkkkk....
aku  ker  yg  dia  kasik  award  nih...
layak  ker  aku  terima?
muahahhaha
terharunya...
thanks  eh  Wanie @ Teratak Ibu...sbb  sudi  singgah  blog  mar  n  siap  kasi  award  lagik...
ini  namanya  beautiful  blogger  award...
tataw  la  blog  yg  beautiful  atau tuan punya  blog  yg  beautiful...
eheheheheh

tata

Friday, March 26, 2010

~1st time jwb tag~

muahahaha...
punya  kecoh....
org  leh  dah  800  muka surat  jwb  tag kan.
aku  baru  1  kena  tag  dah  gelabah....

tgk  kat  chatbox  tu...
aiseh! nisa  tag aku daaaa....
okes....
tak per...
aku  try  jwb  k...

1. Adakah anda rasa anda HOT..?
aku  memang tersangat  hot.....pagi  aku  hot..petang aku  hot...mlm  lagi aku  hot..bila aku  kot..aku pasang kipas  kuat2  sebab  umah aku tak der  ekon...so..aku dikira  hot  la kan?  muahahahah

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang?

3. Cerita pasal gambar ini?
masih  dalam wedding  mode...inilah  wallpaper  utk  pc  opis...ini  gak  wallpaper  utk  laptop kat  umah....setiakan  aku...hehehehe  miss my  hubby!

4.kali terakhir makan pizza?
erm....2  bulan  yg  lepas  kot...dgn  BFF  aku  Iza....memula  sajer  jln2...pastu  saje  je  nak abiskan duit..masuk pizza  mkn  smpai lebam :D

5. lagu terakhir anda dengar?
Puaskah  - Waliband....inilah lagu pertama  n  terakhir aku  dgr  sbb lagu nih la aku  dok ulang2  smpai  staf2  aku  dah  muntah ijo  dgr  tetiap ari... :D

6.Apa anda buat selain menyelesaikan tag ini?
sambil  kol  staff aku tanya  ttg  tugas  dia  nih..
sambil  type  surat  panggilan  latihan  utk  koir  kementerian...pendek kata...ada  la  aku  wat  2  3   kejer  sesambil  jwb  tag nih...

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?

kak  miza ( kwn2 uitm machang)
mar( kebanyakan org)
ajiah ( kwn2  sek men che tom)
kak uda ( adik beradik panggil)
makteh ( anak2  sedara  panggil)
ayang ( hubby  panggil)

8. tag lagi 5 orang siapa ye nak tag nie...

1. Azreen Salfina
2. Epi Rafeeza
3. Lyn  Mustafar
4. MynaAmir
5. Fiza  Razak

9. siapakah orang no.1 pada anda?
dia  keja  Bank  Negara  Malaysia, ada  baby  boy nama  Ryan....laki dia nama  Napie....BFF yg happy go lucky!




10.katakan sesuatu kepada orang no.5
opismate....hubby  dia  polis....dia  comel n chubby....kita  sama2  usaha  moga  dkurniakan  cahayamata  k :D
11.no.3 ada hubungan dengan sape?.
ada  hubungan  dgn suami  dia  la...apa  punya  soalan... :D

12. bagaimana pulak dengan no.2..
tgh  peknen  anak  ke  2...baby  boy  dia  sgt  cute! hubby  dia  navy  gak...dia  buat  bizz  tudung online...
13. Kata-kata cinta untuk orang no.4
gila  hapo nak bg kata2  cinto...
kato2  semangat  leh  la  bg..
myna...kita  sama2  usaha  k..tntu  1  hari Allah akan mendengar  doa  kita....


14. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yang tag anda
-mummy  2  be...
-lisa namanya
-jeff hubbynya
-nikah 9/9/2009 ( btul kan?)
-chubby  dan  comel  sgt!


okie...sudah jawab semua soalan...sila jawab pada yang kena tagged...

tata

~Selamat Hari Jadi Suamiku~

entry  special dedicated  utk En hubby....
23/3  lepas  adalah  buffday  hubby aku  yg ke 31...
so  kasik  suprise  kat  dia..
tataw  nak buat apa..

so  juz  buat  yg  lite2  sajork....
balik kejer...
p  kedai  kek..
beli  kek  pastu zassssssss  pegi anto  kat  kedai mkn  yg slalu kami mkn  tuh (kedai  fevret hubby)
dekat jerk  ngan umah
so...kawtim lebih kurg  dgn tokey  kedai  tuh...
nasib  baik dorg  pun  excited  gak nak mengsuprisekan hubby aku...set!

aku drive  balik umah...tgk  hubby  dah  tunggu kat  tingkap...
masa hubby turun kat keter....buat  muka  letih...
kasih  real  sikit...kunun balik lambat  sbb  jem  la kununnya  jln....
so hubby  ckp...

ayg mcm letih jer...kita  mkn luar  la..tak  yah  g jejauh..mkn kat  kedai  depan tuh jer k...

aku  plak  jwb....

erm..yer  lah....penat la bang...jln jammed....mkn luar la  eh... ( muahahhah.....mangsa  dah mkn umpan )

heheheheh

smpai jer sana...order  mcm  biasa...mkn2...bincang2..borak2..gelak2.... (  yg org  kedai tuh  dok  gelak2  n  kasi hint  yg  smua  beres ..heheheheh  )

abis  jer  mkn....smbil  dok  ilex2  sat smentara nak bayo....org kedai tuh  dtg....bwk kek  dgn lilin dok menyala  lg uuuuuuuuu..............
letak depan hubby.....kelako  btul tgk  respon hubby..

eh...eh...eh....saya  tak  order...salah  org  kot....

muahahahahah
lawak tul la  dia.....dan2  tu gak  aku  pegang  tgn dia....

abg...happy  birthday...moga  di panjangkan umur dan di murahkan rezeki...moga kita  beroleh kebahagiaan berpanjangan....

heheheheh
trus  hubby  mcm  pandang2  aku  mcm  blur...pastu dua2  belah  tgn tutup  muka....muahahhah
aku tau..hati lelaki  dia  tgh  menangis...terharu  la  tuh kan...( mlm tuh...hubby bisik kat aku...nasib baik abg lelaki...kalau tak..dah lama abg menangis  dgn kejutan2  istimewa  dr ayg )
alhamdulillah..
berjaya  gak aku  suprise kan  hubby...

kepada  tokey kedai n adik2 kedai tuh..thanks  eh ( wpun aku tau korg bukan baca  pun blog aku nih kan :D )

Istimewa untuk suamiku
SULAIMAN BIN KAMAR



SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YG KE 2131
tata

da bday cake
da  bday boy
suka  plak dia :P
bln depan bday ayg plak k bang :D

~Rumahku Syurgaku~

Suamiku....
Walaupun syurga  kita ini kecil sahaja....
Tetapi ia  terasa  besar  bila  kau  ada disisiku....
biarlah kecil d mata  org..
tetapi besar  dan penuh dengan kebahagian  untuk kita....

tata

ni  hadiah kawen dr  sapa  tah....TQ  eh :)
gambar2  kenangan
ruang tamu
sudut lepak
suka-suka
sudut tv
bilik tido
hubby suka kayu kering
penghuni syurga kecil

~Appo @ HUKM ~

entah  dr mana  nak  mula...byk  sgt  yg tertinggal...
bdn  ni tanak bkerjasama  utk  meng hapdet blog..
lemau  jer  rasanya...
kepala  pun  join sekali..
asik berdenyut2....


owh...
ini adalah  entry ikut suka  hati...
pakai letak jer mana  dulu kan..
asalkan hapdet...
bleh  cenggitu?


aku  g  rawatan susulan @  HUKM
as  usual...
balik trus  pitam  sbb  penat  sgt  kot...
darah d ambil dr kedua2  belah  tgn...
kejung  lurus  jer  tgn aku..heheheh


layan...


tata




7.00  pagi  dah terpacak  kat sini
pehal  rambut  hubby mcm  buah doyan?
tgn kiri
tgn kanan
nah....ambik ko...dua2  kena  injek...
sakit pun nak  camwhore :p

Friday, March 19, 2010

~We @ Waterfront~

entry  smua  penuh  dgn  gambo  shj..
ini  adalah  misi  untuk menghabiskan  story  ttg  cuti2  d  Sarawak
cuci  mata cuci  purse...

tata

~We @ Serikin~

kata  ke  swak..
harus la  ke  serikin kan....
so lyn....
mls  nak citer pnjang2
dah tntu entry  shopping....
kalau bab shopping...
korg mesti lg pandai kan :D

tata

dreba  tak berbayar :D

Hubby n Wifey in pink mode
mak n bapak

bapak, izul n mak
da nak smpai
langsir...dah mula  rambang mata
jln2  lagi
cantiknya...
murah2  jer....buat baju raya :)
kain pelikat @ samarinda
kerusi buatan  rotan
kain batik + telekung solat...cantik n murah!
mcm2  adooooo
tak yah p bandung..kat sini pun berlambak!
tikar swak
penat berjalan..purse da kosong....jom balik!