~Tabung Semalu SK~

Wednesday, December 21, 2011

~Wordless Wednesday 21~

Wednesday, December 14, 2011

~Wordless Wednesday 20~

yummy!

Wednesday, December 7, 2011

~Wordless Wednesday 19~

Wednesday, November 30, 2011

~Wordless Wednesday 18~

**Dah pencen**

Wednesday, November 23, 2011

~Wordless Wednesday 17~

Wednesday, November 16, 2011

~Wordless Wednesday 16~

3 dara pingitan  huhhuhuhu

Wednesday, November 2, 2011

~Wordless Wednesday 15~

~mas kahwin~

Tuesday, November 1, 2011

~Bahasa Terindah~

ramli sarip - bahasa terindah.mp3 - 4shared.com - perkongsian dan storan fail dalam talian - muat turun - <a href="http://www.4shared.com/audio/wOJl62pT/ramli_sarip_-_bahasa_terindah.html" target="_blank">ramli sarip - bahasa terindah.mp3</a>

Tuesday, October 25, 2011

~Happy 3rd Engagement Anniversary~

wah....kelassssssssss  kau  Maria....
hahahaha  btunang  pun nak anny  bagai kan...
mcm la kau tu artis kan...

tp kan..ader aku kesah...
syok jer  wat  suprise kat Chentahati..
hahahah

apa  suprisenya?
tunggu next entry...sbb  pic  lom upload  lam pc...
yg penting....mabeles n berbaloi2....

layan pic 3 tahun lepas nih dulu  eh 
:D
<3 <3 <3




Wednesday, October 19, 2011

~Wordless Wednesday 14~

Wednesday, October 12, 2011

~Wordless Wednesday 13~

Wednesday, October 5, 2011

~Wordless Wednesday 12~

Monday, October 3, 2011

~Kenapa eh? Spam ker haper?~

weyh.....
kenapa  dgn blog aku  ni  eh...
asik direct  p  fleedy.com ni
menatang  hapa tah  fleedy  tu aku  pun tataw....
ramai  dah  kwn2  dok tanya  knp  x  leh  bukak  blog aku...

pastu  td aku  tgk blog amrul+nana=damia  pun ader  post  ttg  gambo2  entry dia  ilang...
knp  eh?aku da  tuka  pword segala....takut  gak  kang  terdelete  ker haper  ker  blog kesayangan aku nih...saper2  otai blog...tolonggggggggggggggggggggg  saya....uwaaaaaa... :((

~Alhamdulillah...Terlepas satu beban~

tataw nak  describe mcmana....
tp yg utama...syukur....
terlepas dah 1 beban slama  ni....
hahahahha
korg  mesti pelikkan..beban  apa la  yg  aku  pikul  tu kan...
tadak la beban sgt  pun...tp  kalau tak der benda  yg satu nih...alhamdulillah....lapang  sikit  dada....
yahooooo......dah  abis  bayo 1st car....my kenari  tersayang...n  dah let go pun keter tu sbb da tuka kpd Mr Reddish....
memula syg  gak nak let go kenari tu...
yer la kan....
aset  pertama yg  dbeli apabila bgelar penjawat awam...
neway...alhamdulillah...perancangan Allah  pd  aku  adalah yg tbaik...
Thanks  Allah...
Kaulah  Yang Maha Mengetahui.....

luv u My Nightmare  <3

Wednesday, September 28, 2011

~Wordless Wednesday 11~

Tuesday, September 27, 2011

~Rindukan kampung halaman~

Tudia.....
tajuk mcm  dah 4 tahun tak balik kg  kan...
saja  la  nak bgtau yg aku  ni dah  windu kat  mak aku.....
dah  la  raya  balik kg hubby...x dpt  beraya  dgn mak sndri....
huhuuhuhuh....
makkkkkk.....winduuuuu  :((


ini bkn umah aku..tp umah jiran sebelah..huhuhuh

P/s: kunun2  rindu kg halaman...sbnrnya  rindu kat mak :D

Friday, September 23, 2011

~Kami takkan berhenti berusaha dan berdoa~

Kisah yang satu ni....
bila dipendam..
memakan diri...
bila  diluah...menyakitkan hati....
segala  usaha  yg termampu dah kami lakukan...yg tinggal sekarang hanya tawakkal dan doa...
moga di makbulkan Ilahi...
biar sakit...biar  perit....biar  susah....untuk yg satu ini...aku  rela....
apa  jua  ketentuanmu  Ya Allah...
Kami redha....
Amin..

Thursday, September 15, 2011

~Raya Tahun 2011 : Pertama kali di Bumi Kenyalang~

p/s: Kulihat HIJAU....(Zainal abidin) heheheh

Wednesday, August 24, 2011

~Wordless Wednesday 10~

uwaaaaa......x dpt bgambo sama2  mcm ni  :(

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

Wednesday, August 17, 2011

~Wordless Wednesday 9~

Wednesday, August 3, 2011

~Wordless Wednesday 8~

dapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

Wednesday, July 20, 2011

~Wordless Wednesday 7~

Wednesday, July 13, 2011

~Wordless Wednesday 6~

ehsan : Google

Wednesday, July 6, 2011

~Wordless Wednesday 5~

Wednesday, June 29, 2011

~Wordless Wednesday 4~

mode: rindu banget!

Monday, June 27, 2011

~Farewell mereka-mereka ini~

cerita Jumaat  lepas....
buat  farewell sikit  kat  opis
bg  meraikan  sorg  staff unit aku  yang  berpindah setelah menyumbang tenaga  selama  11 tahun di  kementerian aku....
juga meraikan 2  org student  praktikal  dr UKM....
2 bulan jer  dorg d tempatkan kat unit aku...tp  waktu yg singkat tu  x  bmakna  berlalu begitu  shj...ada  hubungan yang terjalin dan ada  ilmu  yang  diraih....

buat  Lokman...selamat maju jaya  di tempat  baru...moga  banyak  lg  pengalaman  dpt diperoleh  di tempat  baru..

buat  Ida  dan Rehan....moga  grad  dgn jayanya...moga  apa  yg korg  blajar kat  sini..jd panduan untuk korg hadapi  dunia  pekerjaan  nanti....keep in touch...

jom layan gambo...

 mcm2 ada
 buah2an
Lokman

Rehan

Ida

Bacaan doa

3 yang depan yang diraikan...5 kat belakang tu yg tinggal meneruskan perjuangan...

~Triple Parking~

Gila  ko....
pagi2  dah mkn sumpah seranah  aku...
tertutup rezeki aku  hari ni....
apa  ke bangang ko triple  parking  dpn keter aku neh....
bodo2  sgt pun tinggal la no hs  ko..senang aku nak  kol...
dah  la laki aku tak der...saper  nak tolong tolak keter  ko nih?kalau kecik2  keter  tak per....ko ingat  ringan ker  nak  tolak  storm? waja?
bodo punya  org....kalau  ko  tak kejer...ingat  la sama  org  lain  yg nak kuar  cari rezeki pagi2  buta  nih....
kalau  ko tau  balik lewat kompom x der parking...ko balik la awal bangang!

gambo curik dr Google :)


p/s: sowe  yer...ini  entry lepas marah temanya....hehehehe

Friday, June 24, 2011

~Tak Keruan~

Aku  rindu  dia....
lamanya  nak tunggu dia  balik...
kenapa  dia  pegi lama  sgt....
tak suka  la  jauh2....
tak  suka  balik umah sunyi  jer...
tak suka mkn sorg2...
tak suka  tdo  sorg2....
syg  cpt la  balik...

Mode: Bosan

Wednesday, June 15, 2011

~Wordless Wednesday 3~

tata

~Wordless Wednesday 2~

tata

~Wordless Wednesday 1~

tata

Monday, June 13, 2011

~Ulangtahun Perkahwinan ke 2~

Hari  ini....2  tahun yang lepas....
kita  telah disatukan  dengan ikatan yang  abadi...insyaallah...
walaupun banyak  dugaan  yang  melanda  bak  badai  menghempas .....
kita masih  utuh..ikatan kita  masih kukuh....sampai  ajal pisahkan kita...
Moga  Allah merahmati perkahwinan dan  rumah tangga  kita  abg...



~AYANG SAYANGKAN ABG  SAMPAI  SYURGA~

Monday, June 6, 2011

~Wajah Kesayangan Hamba~

Sangat  rindu  dgn budak ini...
hurm...dah  makin debab  n pandai....
moga  Aryan  jd anak  yg  soleh....






(moga  dkurniakan baby secomel Aryan)

Friday, April 29, 2011

~Hilang~

Aku  nak hapdet  blog....

tp  tadak mood..
tah napa.....
sign in jer....trus  ilang  ingatan...
dah tu camno?
cer  cite  cer  cite  cer  cite......


tata

Tuesday, March 29, 2011

~Pekasam untuk tempahan~

Assalam kawan2....
nak amik kesempatan  ni  nak  war2kan....
sesaper  nak  oda  pekasam  kampung  made...siap perap  dalam  guri (mcm tempayan..org  kedah  panggil guri)....plz  place  ur  order  kat  ruangan  komen  k...or  kalau nak tanya apa2  bleh  YM aku
akumischa@yahoo.com
atau  kol aku
0124845319
tiada  penghantaran melalui  pos  atau sebagainya...
nak kalu....kita  jumpa  kat  mana2  area  keramat, setiawangsa n sekitar  KL...
pekasam  ikan  talapia  ya  kawan2....sangat  lemak....ikan2  lain  buat masa ni  tak ader  stok  sbb org kg tak  turun  bendang...ujan memanjang.....
harga bergantung kepada  saiz  ikan....nak tau  lanjut...tanya  aku daaaa....
sila  buat  order  sebelum hari Jumaat 1/4/2011 sbb aku nak balik amik  stok ari sabtu...

eh..korg  kenai ker  pekasam  tu  lagu mana?
jom layan gambar  dr  google....

ni kalau lom  goreng

kalau dah  goreng + bawang + cabai melaka + limau ..pergghhhhh  sedap wa cakap luuuu

Wednesday, March 23, 2011

~Selamat Hari Lahir Chentahatiku~

Bismillahirahmanirrahim...

Ya Allah Ampunilah daku
Ya Allah Ampunilah suamiku dan keluargaku yang tercinta.

Ya Allah berikanlah kejayaan pada suamiku di dunia dan diakhirat.
Ya Allah takutkanlah dia pada Mu.
Ya Allah jagalah anggota badannya dari segala jenis maksiat tidak kira kecil atau besar.
Ya Allah jadikanlah isterinya ini seorang yang menyenangkan hatinya.
Ya Allah berikanlah dirinya kegembiraan dan ketenangan bila bersama ku...

Ya Allah jagalah kami sekeluarga dan sesungguhnya penjagaanMu itulah yang amat kami perlukan Ya Allah yang Maha Besar dan Maha Kaya. Ya Allah kasihanilah kami...

Amin...

SELAMAT  HARI  LAHIR ABANG....


Pic bday hubby thn lepas...






Friday, February 25, 2011

~Aku benci~

aku benci  situasi ini...
aku benci  bila minda  dan tubuh  tak  dpt menipu  lagi...
aku  benci  bila  tak  dpt nak melalui  semua ini..
aku  benci  bila  tak mampu tersenyum seperti  dulu2...
aku  benci  bila  jiwa  memberontak...
aku benci  bila ada  rasa  tidak puas hati...
aku benci kepura2an  ini...
aku benci...benci...

Thursday, February 24, 2011

~Al Fatihah..Moga tenang engkau di sana~

Assalam...
tataw  mcmana  nak  mula....
tp  nak  gak  post  entry  ni  sebagai  ingatan  kepada  beliau...
tak  tahu  mana  permulaannya...
tp  aku  gagahkan  jua....mungkin  entry  ini agak  emosi  dan  panjang..maaf  kalau aku  membuang masa  korg untuk membacanya...entry  ini  dedikasi  aku  khas  untuk  beliau....

Al Fatihah  kepada  arwah  beliau...

Mohd. Shukri Jaafar


Aku  kenal  dia  melalui  satu  laman ilmiah mengenai perpustakaan sekitar  tahun 2006...
Bermula  dr situ...kami  mula  rapat  dan berkongsi  rasa...dr seorang  kawan...kami melangkah  ke satu  tahap  lagi  sebagai  teman istimewa....alhamdulillah..sepanjang  mengenali  beliau...kami  serasi bersama  dan beliau  adalah  seorang  pembimbing  yang terbaik....

Kekurangan  beliau  aku  terima seadanya  kerana  aku yakin...beliau  insan  kuat  yang pasti  tabah menempuh dan melawan kesakitan  yg beliau  lalui...

bermula  penghujung 2006..beliau  mula  menjauhkan  diri  dengan alasan..kekurangannya  suatu  hari  nanti  pasti  menjadi  beban kepadaku dan kekurangannya  juga  tidak memungkinkan  dia  dpt  membahagiakan ku...berkali2  aku  menolak alasannya  itu...namun  setelah  beliau  berkeras...aku  redha  dan  terima  keputusan  beliau  dengan syarat..kami masih  berkawan  dan tiada  benci..alhamdulillah....dia  akur...mungkin  tiada  jodoh antara  kami...dan  mungkin  kami  berjumpa  hanya  untuk  menjalin persahabatan...

setiap  kali  ada  jemputan  dr  jabatan  beliau..pasti  aku  menawarkan  diri  utk  pergi  kerana  d kesempatan itu pasti aku dpt  berjumpa  beliau...kebetulan..aku ada  juga  mengenali  seorang  kakak  yg  amat  baik  terhadapku  dan  selalu  mengambil  berat  terhadap  beliau...suka  aku  namakan  dia  sebagai  Kak R....

Persahabatan  kami  berjalan seperti biasa...penghujung  tahun  2007  juga  bermulalah  detik  perkenalan aku dgn  suami yang aku  cintai....SULAIMAN....namun  aku  sering  mendapat berita  dr  Kak R  yg beliau selalu  sakit  dan  slalu  dimasukkan  ke hospital...

Aku  hanya  mampu  menghantar  sms  dan  btanya  khabar  beliau  dan mendoakan  kesihatan  beliau  dr  kejauhan...Dalam  masa  itu...aku  btunang  dan  berkahwin  dengan  lelaki  pilihan hati aku...yg sekarang  sah menjadi  suamiku....

namun  persabatan aku  dengan  beliau  masih  tetap  utuh.....aku  sentiasa  mendoakan  beliau....semalam...23/2/2011...kira2 jam 2 petang...Kak R menghantar  sms  yang  mengatakan beliau  tgh  tenat  d  PPUM....Ya  Allah...airmata  aku  mula  mengalir.....hanya  doa  mampu aku  panjatkan...moga  beliau  kuat  melawan  sakitnya.....tetapi  demi Allah...aku  tak mampu  melawatnya...dgn alasan  yang  tak mampu aku  suarakan...

hati  aku  mula  gundah...smua  pekerjaan  ku  menjadi  tidak menentu..ingtan  aku  hanya  pd  beliau....namun  ku  tabahkan  hati  dgn  diam2  berdoa  dalam hati  supaya  Allah  selamatkan  beliau...Namun  ketenangan aku  tak berpanjangan...aku  dikunjungi  sms  kedua  oleh Kak R  kira2  jam  8 mlm  yang memaklumkan  bahawa  beliau  telah  kembali  menemui Penciptanya.....Inalillah.....air mataku  tak  dpt  dbendung  lagi...aku  menangis  teresak2  dalam pelukan  suamiku  yang  tak mengerti apa2...aku  menangis  semahunya....aku  kehilangan beliau  Ya  Allah...Kau  lebih  sayangkan  beliau...aku  redha  Ya  Allah...

Moga  beliau ditempatkan  dikalangan  mereka2 penguni  syurgaMu  Ya  Allah...Al Fatihah....

p/s: Suamiku...terima  kasih  kerana  meminjamkan dadamu sebagai  tempat  aku menangis..terima kasih juga  kerana menenangkan  hati  isterimu  yang  kehilangan sahabat sejati...terima kasih kerana memahami...Terima kasih suamiku...

Monday, February 21, 2011

~Terdengar-dengar alunan ini~

video

Tak  sabar  nak  balik  kampung hubby....dah lama  tak  jumpa  FIL, MIL  n  keluarga in law.....
sebab  tu  terdengar2  jer  bunyi  muzik  Sarawak nih...hehehehe...ni  aku rakam masa  g Kampung  Budaya  Sarawak masa  balik  tahun lepas...


" mak..bapak..mek org rindu ngan ktk.....tgu mek org balit sinun.....kmk syg ngan semua..."

~Ais Kacang Gunung Jerai~

Owh...ini  adalah  entry  lama...walaupun  lama  masih  gak  nak  post  sbb  sgt  best  ini moment...
apa  yg best  kwn2? sila  rujuk  tajuk di atas....
yaaa.....
hubby  bawak  mkn  ais  kacang  GJ  ni lagi....
sangat  nangissssss (tiru  ayat  Zie).....
tak  sah  kalau  balik  kg  tak  pegi  mkn kat  sini....
masih terasa2  kat  tekak  ni...kena  plak  mkn time  panas2..
perghhhh...mmg  mengiurkan...
huhuhuhuhu....
kalau sesaper  nak  g  cari  Ais  Kacang  GJ  ni...sila  pegi  ke  Food Court Pantai  Merdeka, Kedah....
haaaa....org2  belah  utara  tunggu  apa  lagi...pakat  p  serbu  lekaih...heheheh
kasi  korg  terliur  jap....
tgk  rupa  pun  dah nangis....uwaaaa...nak..nak...

hubby  yg  teruja....

1 for u...1  for me...tamak kan....

wifey  yg nak interprem jugak...

habis  kauuuuuu......

nampak  signboard tu? gerai no 13  tau...

banyak  tmpt duduk  dia...smpai ke luar2...

p/s:ini  adalah  promosi  ikhlas  tanpa  bayaran :P