~Tabung Semalu SK~

Friday, February 25, 2011

~Aku benci~

aku benci  situasi ini...
aku benci  bila minda  dan tubuh  tak  dpt menipu  lagi...
aku  benci  bila  tak  dpt nak melalui  semua ini..
aku  benci  bila  tak mampu tersenyum seperti  dulu2...
aku  benci  bila  jiwa  memberontak...
aku benci  bila ada  rasa  tidak puas hati...
aku benci kepura2an  ini...
aku benci...benci...

Thursday, February 24, 2011

~Al Fatihah..Moga tenang engkau di sana~

Assalam...
tataw  mcmana  nak  mula....
tp  nak  gak  post  entry  ni  sebagai  ingatan  kepada  beliau...
tak  tahu  mana  permulaannya...
tp  aku  gagahkan  jua....mungkin  entry  ini agak  emosi  dan  panjang..maaf  kalau aku  membuang masa  korg untuk membacanya...entry  ini  dedikasi  aku  khas  untuk  beliau....

Al Fatihah  kepada  arwah  beliau...

Mohd. Shukri Jaafar


Aku  kenal  dia  melalui  satu  laman ilmiah mengenai perpustakaan sekitar  tahun 2006...
Bermula  dr situ...kami  mula  rapat  dan berkongsi  rasa...dr seorang  kawan...kami melangkah  ke satu  tahap  lagi  sebagai  teman istimewa....alhamdulillah..sepanjang  mengenali  beliau...kami  serasi bersama  dan beliau  adalah  seorang  pembimbing  yang terbaik....

Kekurangan  beliau  aku  terima seadanya  kerana  aku yakin...beliau  insan  kuat  yang pasti  tabah menempuh dan melawan kesakitan  yg beliau  lalui...

bermula  penghujung 2006..beliau  mula  menjauhkan  diri  dengan alasan..kekurangannya  suatu  hari  nanti  pasti  menjadi  beban kepadaku dan kekurangannya  juga  tidak memungkinkan  dia  dpt  membahagiakan ku...berkali2  aku  menolak alasannya  itu...namun  setelah  beliau  berkeras...aku  redha  dan  terima  keputusan  beliau  dengan syarat..kami masih  berkawan  dan tiada  benci..alhamdulillah....dia  akur...mungkin  tiada  jodoh antara  kami...dan  mungkin  kami  berjumpa  hanya  untuk  menjalin persahabatan...

setiap  kali  ada  jemputan  dr  jabatan  beliau..pasti  aku  menawarkan  diri  utk  pergi  kerana  d kesempatan itu pasti aku dpt  berjumpa  beliau...kebetulan..aku ada  juga  mengenali  seorang  kakak  yg  amat  baik  terhadapku  dan  selalu  mengambil  berat  terhadap  beliau...suka  aku  namakan  dia  sebagai  Kak R....

Persahabatan  kami  berjalan seperti biasa...penghujung  tahun  2007  juga  bermulalah  detik  perkenalan aku dgn  suami yang aku  cintai....SULAIMAN....namun  aku  sering  mendapat berita  dr  Kak R  yg beliau selalu  sakit  dan  slalu  dimasukkan  ke hospital...

Aku  hanya  mampu  menghantar  sms  dan  btanya  khabar  beliau  dan mendoakan  kesihatan  beliau  dr  kejauhan...Dalam  masa  itu...aku  btunang  dan  berkahwin  dengan  lelaki  pilihan hati aku...yg sekarang  sah menjadi  suamiku....

namun  persabatan aku  dengan  beliau  masih  tetap  utuh.....aku  sentiasa  mendoakan  beliau....semalam...23/2/2011...kira2 jam 2 petang...Kak R menghantar  sms  yang  mengatakan beliau  tgh  tenat  d  PPUM....Ya  Allah...airmata  aku  mula  mengalir.....hanya  doa  mampu aku  panjatkan...moga  beliau  kuat  melawan  sakitnya.....tetapi  demi Allah...aku  tak mampu  melawatnya...dgn alasan  yang  tak mampu aku  suarakan...

hati  aku  mula  gundah...smua  pekerjaan  ku  menjadi  tidak menentu..ingtan  aku  hanya  pd  beliau....namun  ku  tabahkan  hati  dgn  diam2  berdoa  dalam hati  supaya  Allah  selamatkan  beliau...Namun  ketenangan aku  tak berpanjangan...aku  dikunjungi  sms  kedua  oleh Kak R  kira2  jam  8 mlm  yang memaklumkan  bahawa  beliau  telah  kembali  menemui Penciptanya.....Inalillah.....air mataku  tak  dpt  dbendung  lagi...aku  menangis  teresak2  dalam pelukan  suamiku  yang  tak mengerti apa2...aku  menangis  semahunya....aku  kehilangan beliau  Ya  Allah...Kau  lebih  sayangkan  beliau...aku  redha  Ya  Allah...

Moga  beliau ditempatkan  dikalangan  mereka2 penguni  syurgaMu  Ya  Allah...Al Fatihah....

p/s: Suamiku...terima  kasih  kerana  meminjamkan dadamu sebagai  tempat  aku menangis..terima kasih juga  kerana menenangkan  hati  isterimu  yang  kehilangan sahabat sejati...terima kasih kerana memahami...Terima kasih suamiku...

Monday, February 21, 2011

~Terdengar-dengar alunan ini~

video

Tak  sabar  nak  balik  kampung hubby....dah lama  tak  jumpa  FIL, MIL  n  keluarga in law.....
sebab  tu  terdengar2  jer  bunyi  muzik  Sarawak nih...hehehehe...ni  aku rakam masa  g Kampung  Budaya  Sarawak masa  balik  tahun lepas...


" mak..bapak..mek org rindu ngan ktk.....tgu mek org balit sinun.....kmk syg ngan semua..."

~Ais Kacang Gunung Jerai~

Owh...ini  adalah  entry  lama...walaupun  lama  masih  gak  nak  post  sbb  sgt  best  ini moment...
apa  yg best  kwn2? sila  rujuk  tajuk di atas....
yaaa.....
hubby  bawak  mkn  ais  kacang  GJ  ni lagi....
sangat  nangissssss (tiru  ayat  Zie).....
tak  sah  kalau  balik  kg  tak  pegi  mkn kat  sini....
masih terasa2  kat  tekak  ni...kena  plak  mkn time  panas2..
perghhhh...mmg  mengiurkan...
huhuhuhuhu....
kalau sesaper  nak  g  cari  Ais  Kacang  GJ  ni...sila  pegi  ke  Food Court Pantai  Merdeka, Kedah....
haaaa....org2  belah  utara  tunggu  apa  lagi...pakat  p  serbu  lekaih...heheheh
kasi  korg  terliur  jap....
tgk  rupa  pun  dah nangis....uwaaaa...nak..nak...

hubby  yg  teruja....

1 for u...1  for me...tamak kan....

wifey  yg nak interprem jugak...

habis  kauuuuuu......

nampak  signboard tu? gerai no 13  tau...

banyak  tmpt duduk  dia...smpai ke luar2...

p/s:ini  adalah  promosi  ikhlas  tanpa  bayaran :P


~Rasa Rindu sgt~

AsSalam  olssss.....
korg  rindu  aku  tak?
heheheheh
entry  tadak  kaitan  dgn  rindu  yg bukan2...
cuma  tetiba  jer  hati  dipagut  rasa  rindu  sgt2  pada  beliau  nih...
tah kenapa....
dah  la pagi tadi  kuar  umah  tak sempat nak  salam cemolot bagai....
sbb  beliau  nih bangun lambat...
masa  aku nak kuar  umah...beliau  nih  baru gigih  dok mandi....
mujur  uniform  dah  siap2  prepare  sebelum  tdo  smlm...
itulah  daulat  kalau  tinggalkan beliau  tanpa  amik berkat...tak  dapat  cium  tgn  kasar  beliau....tanpa  ciuman beliau di dahi...uwaaa....
windu  la....cepat  la  kul  430petang..mau  balik  peluk  beliau....
** eh..beliau  rindu aku tak?


luv u  lots! **jiwang**

Sunday, February 20, 2011

~Presenting our REDDISH~

hhuuhuhu.....
dulu masa  knalkan  dia  dgn korg...
dia  belum ada nama...
skrg  dia  dah  ader  nama....
ayah dia  yg  kasi...aku  on  ajer  sbb kira  suka gak ngan nama  yg  hubby  pilih....
so....dengan  rasminya..inilah  REDDISH (mcm  nama  Zie blogger  terkenal  tu kan...)
ini lah  rupa  si Reddish sebelum dah  selepas di touch up.....

sebelum

selepas

~Ngilu n pedih~

Alhamdulillah....
kakak  aku  dah  selamat  operate...dah  dbenarkan  balik  umah  pun....
dapat  cuti sebulan....ingat  ttg  cuti mmg  best...tp  bila  tgk  kesan  operate  yg  entah  bila  nak baik...
hurm...mengerikan...mcm  kena  sembelih  olllsssss....pastu  jahitan  dia....masyaallah.....
ngeri  aku...sakit  n pedih  jgn  cerita  la...
kalau  aku  load  gambo..korg  sanggup  tgk  ker?
huhuhuhuhuh
pejam  mata  ya adik2....

jahitan  jenis  apa  ni?

panjang  tau  kwsn operate tu...

haaaaa....ngeri kan....uwaaa...


p/s: krg  jg  kesihatan tau...

Thursday, February 17, 2011

~Minah bunga~

Eh...dulukan...
aku  suka  pakai  kerongsang  bunga  yg  beso2  tuh  tau....
smpai  org  kenal  aku  sbg "minah bunga"
n sempat  juga sorg mamat kat  cafe JSJK ni  jatuh  cinta  kat aku  sbb  bunga  nih....
tp  tadak  jodoh.....aku buang  keronsang bunga  nih.....dia  pun buang aku...**eh!
kira style  ler...masa  tu  dok  gila pakai  keronsang  bunga2  nih....
korg  penah  ker  pakai  keronsang nih? banyak  tak koleksi  korg?


ros  merah

ros  hijau

ros  purple

ros  coklat

ros  purple

ros  merah

~Doa aku bersamamu~

Amboi  tajuk.....mcm  tajuk  cerekarama  kan..
huhuuhuhuhu....
tadak  la nak  buat  filem....
cuma  doa  aku  untuk  kakak  aku....
dia  operate  semalam....
buang  dia  punya  tiroid.....
moga  dia  cpt  sembuh...
korg  pun  doa  sekali  k...
mudah2an  dia  ok  n  tadak apa2..kembali  sihat  dan boleh  menjalankan  tugas seperti  biasa...
korg tau  ker  kakak  aku  yg mana?
ni  ha.....
kakak sulong aku...mama  kepada  si kembar  nih....

"kak...cpt  baik  tau.....makan  kena  pantang..."

Wednesday, February 16, 2011

~Vacuum sana sini~

AsSalam  olls...
Belum tlambat kan untuk aku  wish  Selamat Menyambut  Maulidur Rasul...
kemana  destinasi  cuti  anda?
lamanya  aku  tak  hapdet  blog kan....
dah  semak  n bsawang  dah ni..
so  hari nih  masuk kasi  vacuum  n  buang sawang...jom  kwn2...tolong aku kemas  umah aku yg makin semak nih...


p/s: semalam  tgh  Halaqah - Wasiat Terakhir....
sungguh menyentuh kalbu....menangis  berpelukan kami laki bini....korg  tgk tak?